Pikado: Hrvatska sa 11 medalja među najuspješnijim nacijama

Sport
14.06.2015 08:44
D. Požarić
Hrvatska muška reprezentacija
Hrvatska muška reprezentacija
Hrvatska muška reprezentacija
Posljednjeg dana Svjetskog i Europskog prvenstva u pikadu koje je od 6. do 13. lipnja održano u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču hrvatski pikadisti su osvojili još jednu medalju: Luka Jovanović postao je juniorski viceprvak Europe nakon što je u finalu izgubio od Rusa Maksima Aldošina.
Tako se konačna brojka osvojenih medalja zaustavila na 11, od čega je pet zlatnih, te po tri srebrne i brončane. To je Hrvatsku, zajedno s Njemačkom, Rusijom i Češkom, svrstalo među najuspješnije nacije na natjecanju u kojemu je u osam dana sudjelovalo oko 2.500 igrača.
Najuspješniji pojedinac turnira bio je kapetan naše reprezentacije, 35-godišnji Zagrepčanin Boris Krčmar, osvajač naslova svjetskog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima (s Ivicom Cavrićem), te europskog prvaka s reprezentacijom, svojim je rezultatima potvrdio status najboljeg svjetskog igrača elektroničkog pikada.
Odmah do njega su još dvojica naših reprezentativaca. Zdravko Antunović iz Županje je uz titulu viceprvaka svijeta u pojedinačnoj konkurenciji i europskog prvaka s reprezentacijom, osvojio još zlato na EP u disciplini Triple Mix (s Alanom Ljubićem i Đurđicom Delić). Izvrstan je bio i Alan Ljubić, debitant u reprezentaciji koji se u Zagreb vraća sa čak tri euro zlata, s reprezentacijom, u parovima (s Matijom Gazibarom) te u Triple Mixu.
Luka Jovanović - juniorski viceprvak Europe
Najljepša priča cjelokupnog turnira svakako su juniori. Ove godine su se po prvi put igrala službena natjecanja za juniorske reprezentacije, a naša je selekcija osvojila srebro na SP i broncu na EP. Pri tome treba posebno istaknuti Luku Jovanovića iz Lovrana koji je uz veliki doprinos uspjesima reprezentacije u pojedinačnoj konkurenciji, osvojio titulu viceprvaka Europe te broncu na SP. Uz njega su juniorsku reprezentaciju činili i Josip Ljubas, Dominik Grbac, Josipa Spahija, Leonora Vilanci, Filip Ljubenko te Stjepan Kranjčina.
Jučer je objavljena i odluka Izvršnog odbora Europske pikado unije kako će se EP sljedeće godine opet održati u Poreču, i to od 28. svibnja do 3. lipnja 2016. godine.

Pregled hrvatskih medalja na SP i EP 2015 Poreč

SP pojedinačno seniori
 • ZLATO - Boris Krčmar
 • SREBRO - Zdravko Antunović
SP parovi seniori
 • ZLATO - Boris Krčmar i Ivica Cavrić
SP reprezentacije juniori
 • SREBRO - Hrvatska (Josip Ljubas, Luka Jovanović, Dominik Grbac, Josipa Spahija, Filip Ljubenko, Stjepan Kranjčina, Leonora Vilanci; VODITELJ: Krešo Kranjčina)
SP pojedinačno juniori
 • BRONCA - Luka Jovanović
EP reprezentacije seniori
 • ZLATO - Hrvatska (Boris Krčmar, Zdravko Antunović, Vladimir Lešić, Alan Ljubić, Ivica Vuletić, Matija Gazibara; VODITELJ: Predrag Penić)
EP parovi
 • ZLATO - Alan Ljubić i Matija Gazibara
EP Triple Mix
 • ZLATO - Đurđica Delić, Zdravko Antunović i Alan Ljubić
EP reprezentacije juniori
 • BRONCA - Hrvatska (Josip Ljubas, Luka Jovanović, Dominik Grbac, Josipa Spahija, Filip Ljubenko, Stjepan Kranjčina, Leonora Vilanci; VODITELJ: Krešo Kranjčina)
EP pojedinačno juniori
 • SREBRO - Luka Jovanović
Eurokup seniori (klupsko prvenstvo Europe)
 •  BRONCA - Posejdon 2 (Kaštel Kambelovac) - Vladimir Lešić, Ivan Bilela, Miro Buha, Hrvoje Mlakar, Josip Ljubas, Zdenko Smodlaka

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti