Ovogodišnja nagrada Istriana dodijeljena svima na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa

Istra
19.12.2020 11:02
D. Požarić
1
1
Po 13. put zaredom jučer je u kongresnoj sali pulskog hotela „Park Plaza Histria“, uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera, održana dodjela nagrade Istriana, koja se zbog situacije uzrokovane koronavirusom odvijala na posve drugačiji način nego do sada.
Za razliku od prethodniih godina, ove nagrada nije dodijeljena najuspješnijim pojedincima iz područja kulture, glazbe, zdravstva, znanosti i obrazovanja, gospodarstva i sporta, već svima onima koji su proteklih mjeseci, od kraja veljače nadalje, bili na prvoj liniji borbe protiv COVID-a -19.
Tako je kipić Istriana, rad pulskog akademskog kipara Erosa Čakića, ove godine pripao Odjelu za infektologiju i svim zdravstvenim djelatnicima pulske Opće bolnice, Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, Crvenom križu Istarske županije, Nastavnom zavodu za Hitnu medicinu Istarske županije, Službi civilne zaštite Istarske županije, Istarskim domovima zdravlja, Vatrogasnoj zajednici Istarske županije, Policijskoj upravi istarskoj, županijskoj Gorskoj službi spašavanja te hotelsko-turističkoj kompaniji Arena Hospitality Groupu.
- To su ljudi koji rade duge i naporne smjene, oni su naprosto stup zdravstvenog sustava, heroji situacije koja nas je snašla i ovo je zapravo naš mali doprinos da im izrazimo zahvalnost, naučimo iz njihova primjera što su hrabrost, optimizam i međusobna podrška, poručio je inicijator ovog projekta, novinar Hine Daniel Sponza koji se zahvalio Istarskoj županiji, ali i svim istarskim gradovima koji su kao i svake godine poduprli ovaj projekt.
U ime Povjerenstva za dodjelu Istriane, okupljenima se obratila ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić spomenuvši Hipokratovu zakletu, čiji četvrti postulat obvezuje zdravstvene djelatnike da život posvete pacijentima, a ove godine već 10 mjeseci, 24 sata dnevno oni to i rade.
Uoči dodjele Istriane prikazan je šestominutni film koji je obuhvatio aktivnosti svih nagrađenih institucija u borbi protiv COVID-a -19. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti