Oguglati na Googleove greške

06.04.2009 00:00
D. Požarić
Pogrešno upisane ulice i obale na jugu Poreča
Pogrešno upisane ulice i obale na jugu Poreča
POREČ - Iako je nedvojbeno korisna i zanimljiva, Googleova internetska kartografija sa satelitskim prikazima i zumiranjem, 3D animacijom i inim čudima, nije baš vjerodostojna. Znano je da ne treba bezrezervno vjerovati Googleovim crtačima državne granice između slovenskog i hrvatskog dijela Istre, ali ni upisivačima toponima i naziva urbanih lokaliteta (ulica, trgova, riva...).
Primjerice, samo u mješovitom prikazu satelitskog snimka i plana grada dijela porečkog Novog Naselja od 20-ak navedenih ulica i »obala« polovica ih je pogrešnih. Iako su u njemu označene, u Novom Naselju i na Brulu zapravo nema ulica imenom Pulska, Pazinska, Rapska, Masse Lombarde... One postoje u Poreču, ali u sasvim drugim dijelovima grada. Najsmješnije je što je dio gradske obilaznice od Novog Naselja prema Brulu nazvan Obalom maršala Tita, iako do obale, morske dakako, ima 500-tinjak metara, a do prave Obale maršala Tita, tj. gradske rive više od kilometra.
Nema druge do oguglati na Googleove greške, odnosno onih koji za nj ili preko njega rade, i uživati u dobrim stranama virtualnog šaranja svijetom.
G. P.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti