Lerotić: Više nego ikad, ove nas godine očekuje borba za svakog gosta, a Vlada nema plan za turističku sezonu

Hrvatska i svijet
10.03.2021 14:48
D. Požarić
Marin Lerotić u Saboru o nepostojećem Vladinom planu za turističku sezonu
Marin Lerotić u Saboru o nepostojećem Vladinom planu za turističku sezonu
ZAGREB – Saborski zastupnik iz Istre Marin Lerotić danas je u Saboru tijekom iznošenja stajališta klubova zastupnika ponovno apelirao na Vladu i Nacionalni stožer da se u Hrvatskoj uvede regionalni pristup i prepuste veće ovlasti županijskim stožerima civilne zaštite koji su svojim radom i kvalitetnim procjenama i reakcijama tijekom pandemije dokazali da znaju efikasno upravljati krizom na svojem području.
- Država uporno gura centralistički model upravljanja iako se taj model već bezbroj puta pokazao potrošenim i promašenim, a pogotovo nije prikladan za rješavanje ove nezapamćene zdravstvene krize i omogućavanje turističkim regijama da se pripreme za nadolazeću sezonu.
Lerotić se posebno osvrnuo na pripremu turističke sezone i naglasio da se država ponaša kao da će naši konkurenti na Mediteranu spavati zimski ili ljetni san i samo prepustiti da svi koji žele putovati ove godine odu u Hrvatsku na ljetovanje. Više nego ikad ove nas godine očekuje borba za dolazak svakog gosta i to treba osvijestiti na svim razinama da se na vrijeme i kvalitetno pripremimo.
- Umjesto da se hitno napravi plan aktivnosti kako pripremiti i spasiti nadolazeću turističku sezonu, vidimo da se na nacionalnoj razini odluke donose presporo a i onda kada se nešto odluči to najčešće bude tek polovično rješenje problema, upozorio je zastupnik.
- Pretjerana su i očekivanja da će nam novčana pomoć iz Europske unije riješiti sve probleme u gospodarstvu. Ako mi sami kroz svoje odluke i mjere ne potaknemo gospodarski rast, tada ni novci iz europskih fondova neće ništa suštinski promijeniti.
- Sve ovo govorim ne zato da bih širio pesimizam, nego upravo suprotno, da se na vrijeme probudimo i shvatimo da se ova ekonomska kriza neće riješiti sama od sebe kad dođu ljepši i topliji dani i novci iz EU, već da ćemo morati ozbiljno zasukati rukave kako bismo krenuli naprijed. Zato nam je potrebna dobra atmosfera i entuzijazam, ali ne da se temelji na lažnim obećanjima HDZ-a koji zbog lokalnih izbora kod građana stvara nerealna očekivanja da će se svi problemi riješiti sami od sebe, zaključio je Marin Lerotić. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti