Koronavirus: Mađarska postrožila mjere ususret 'trećem valu'; Italija blizu crvene zone?

04.03.2021 14:19
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Mađarska je danas postrožila mjere zatvaranja u borbi protiv koronavirusa kako bi suzbila "vrlo snažan" treći val pandemije - zatvorila je većinu trgovina, a učenici osnovnih škola vraćaju se nastavi na daljinu.
S novim slučajevima koji su u četvrtak dosegli 6278, najviše u jednom danu u posljednja tri mjeseca, većinom zbog širenja britanske varijante koronavirusa.
Premijer Viktor Orban, kojeg čeka izborna bitka početkom iduće godine, nije zatvarao trgovine i industrije kako bi ograničio utjecaj pandemije na gospodarstvo koje je prošle godine zabilježilo pad od pet posto.
“Treći val je snažan, vrlo snažan i gori nego što je bio drugi”, rekao je novinarima Gergely Gulyas, šef kabineta premijera Orbana, a prenosi N1 .
U isto vrijeme zabiljen je porast broja zaraženih i u Italiji. Jučer je zabilježeno 20.844 novozaraženih, a preminulo je 347 osoba, dok je prekjučer brojka novozaraženih iznosila 17.083 uz 343 preminulih
– Počeo je treći val zaraze koronavirusom, povećanje broja novozaraženih to pokazuje, izjavio je jučer za La Repubblicu Matteo Bassetti, ravnatelj zaraznog odjela bolnice San Martino iz Genove, dok je Guido Bertolaso, liječnik i savjetnik talijanske vlade u borbi protiv koronavirusa, komentirao da, ukoliko se nastavi taj negativni trend, Italija bliži crvenoj zoni. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti