Još traje potraga za dvije starice - ove godine u Istri nestale četiri osobe

Crna kronika
30.05.2009 00:00
D. Požarić
Milka Ban (75)
Milka Ban (75)
[slika1d]PULA - Od početka godine u Istri je nestalo četvero ljudi. Dvoje je pronađeno mrtvo, dok za Milkom Ban (75) i Lucom Babić (84) policija još traga. Ban je nestala u večernjim satima 30. travnja iz obiteljske kuće u mjestu Galići nedaleko od Umaga. U vrijeme nestanka bila je odjevena u jaknu bež boje i tamnoplave hlače, a na nogama je imala plave papuče. Visoka je oko 165 centimetara, slabije je tjelesne građe, a za hodanje koristi drveni štap.
Luca Babić iz mjesta Selina kod sv. Lovreča nestala je 12. travnja ujutro. Bila je odjevena u tamnu majicu, tamnoplavu suknju i crne papuče. Visoka je oko 155 centimetara, slabije tjelesne građe, ovalnog lica i sijede, raspuštene kose do ramena. Kretanje joj je otežano.
Uz policiju, u potragu za nestalim osobama uključili su se i članovi Gorske službe spašavanja iz Pule i Rijeke, lovci, mještani te psi tragači. Dosad su pretraženi makadamski putovi i poljoprivredne površine oko naselja u kojima su živjele nestale osobe, no nažalost dvije žene još nisu pronađene.
[slika2d]Policija je uz pomoć građana pronašla pak druge dvije nestale osobe - Puljanku Nadu Zović (59), koja je bila štićenica pulskog Doma za starije i nemoćne osobe Vila Idola. Njezino beživotno tijelo u moru kod Valelunge, nedaleko od napuštenog dijela vojarne Monumenti, uočio je prolaznik i obavijestio policiju. Pretpostavlja se da je nesretna žena pala sa stijena u more i utopila se. Još je jedna potraga u Istri imala tragičan završetak. Željko Koroman (49) iz okolice Pule od kuće je otišao 23. ožujka i za njim se intenzivno tragalo. Međutim, 2. travnja pronađen je mrtav na predjelu Kavrana i Ušićevih Dvora, a utvrđeno je da si je oduzeo život. Koromanovo tijelo pronašao je jedan mještanin i to na vrlo nepristupačnom mjestu.
N. SOFTIĆ

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti