Jakovčić u EP-u upozorio na neprihvatljivost slovenskog podizanja žičane ograde

17.12.2015 12:55
D. Požarić
1
1
Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić u govoru na plenarnoj sjednici jučer upozorio je na neprihvatljivost odluke slovenske Vlade da podigne ogradu od žilet žice uzduž hrvatsko-slovenske granice. Pozvao je europarlamentarce da s obje strane granice podrže građane koji se protive takvom potezu koji ugrožava tradicionalne dobrosusjedske odnose i normalan život u pograničnom području, posebice u Istri i Gorskom kotaru.
-Snažno podržavam EK u naporima na jačanju Frontex-a. Moramo štititi naše vanjske granice i pojačati kontrolu na njima. No, upozoravam na vrlo neugodna zbivanja na granici između dviju članica EU-a: Hrvatske i Slovenije. Namjera slovenske Vlade da podigne ogradu od žilet žice uzduž granice od rijeke Mure do Jadranskog mora je potpuno neprihvatljiva. Raduje me što se mnogi slovenski i hrvatski građani zajednički suprotstavljaju takvoj inicijativi. Nevjerojatno je da se takva žičana ograda podiže čak i na području preko kojeg migranti praktički neće ni prelaziti. To je područje Istre i Gorskog kotara.
Pozivam vas da pomognete i omogućite građanima s obje strane granice da žive mirnije i sigurnije, rekao je Jakovčić. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti