Istarski stožer poziva na odgovorno ponašanje; Kozlevac: Situacija nije dobra

Istra
18.03.2021 12:30
Foto: arhiva
Foto: arhiva
– Epidemiološka situacija u Istri nije dobra, raste broj zaraženih, ljudi su se opustili, ne pridržavaju se određenih mjera, a dodatno nam otežava i to što je situacija u okruženju loša", rekao je za Hinu načelnik Istarskog stožera Dino Kozlevac.
Zabrinjava broj osoba u samoizolaciji s obzirom na to da ih je u protekla 24 sata čak 1540, odnosno 153 više nego jučer.
Kozlevac je danas posebno uputio apel svim vlasnicima fitness centara, teretana i sportskih dvorana, ali i odgovornima u sportskim klubovima da se strogo pridržavaju mjera jer se u posljednje vrijeme bilježi povećani broj zaraženih upravo iz tih objekata.
–Molimo ih da se pridržavaju svih mjera jer ako se ovaj trend porasta broja novozaraženih nastavi, bit ćemo prisiljeni donijeti određene mjere odnosno zatvoriti te objekte, poručio je Kozlevac.
Index.hr neslužbeno doznaje kako je upravo u Puli u jednom fitness centru potvrđeno 14 slučajeva zaraze.
Poruka roditeljima: Ne šaljite djecu u školu ako primijetite simptome
Kozlevac je pozvao roditelje da ako primijete simptome koji su slični prehladi ne šalju djecu u vrtiće i školu jer su do sada zabilježeni slučajevi gdje su djeca dva-tri dana išla sa simptomima u školu. Kasnije se ispostavilo da su djeca pozitivna pa su cijeli razredi morali u samoizolaciju.
Kozlevac je i odbacio nagađanja o navodnom zatvaranju terasa ugostiteljskih objekata u Istri.
– Mi sigurno nećemo ići u zatvaranje, zato što one nisu izvor zaraze. Terase su prozračne, na otvorenom. O tome još ne razmišljamo, ali pozivamo sve vlasnike tih objekata da još strože vode brigu o higijeni i distanci, zaključio je.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti