Istarski stožer: Cijepljene 802 osobe, nije vrijeme za popuštanje mjera

Istra
08.01.2021 08:58
Foto:Pixabay
Foto:Pixabay
Od 27. prosinca do 6. siječnja cijepljene su 802 osobe na području Istarske županije, od čega u domovima za starije, odnosno odrasle osobe ukupno 545 osoba (korisnici i djelatnici) te 257 zdravstvenih djelatnika (OB Pula NZHMIŽ, IDZ, ZZJZIŽ), stoji u priopćenju Stožera civile zaštite Istarske županije.
–Epidemiološka situacija u Istri je povoljnija u odnosu na prethodno razdoblje. Unatrag tri tjedna bilježimo kontinuirani pad broja novozaraženih osoba na tjednoj razini, što rezultira i manjim brojem hospitaliziranih osoba u Općoj bolnici Pula. Sadašnje epidemiološko stanje još uvijek zahtjeva primjenu svih preporučenih epidemioloških mjera, te još uvijek nije vrijeme za njihovo popuštanje, navodi se u priopćenju.
Opća bolnica Pula zatražila je ispomoć liječničkog kadra za rad u hitnoj ambulanti Odjela infektologije OB Pula, nazvanoj „Bolnička COVID ambulanta“ zbog porasta hospitaliziranih s teškom kliničkom slikom te zbog povećanja oboljelih zdravstvenih djelatnika. Odazvali su se liječnici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, liječnici Istarskih domova zdravlja i liječnici Poliklinike Oxy. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti