Horizontovci osigurali treće mjesto na regati Zagreb Open

Sport
21.03.2024 13:08
kb
Izvor: JK Horizont
Prošlog vikenda mladi jedriličari optimisti sudjelovali su u Zagrebu na regati u ekipnom jedrenju, što predstavlja drugačiji format od pojedinačnog jedrenja u klasi Optimist.
Ekipno jedrenje podrazumijeva natjecanje u timovima od po četiri člana, gdje je naglasak na timskom duhu i taktici. Cilj je zaustaviti protivnički tim kroz taktiku, tehnike i brze promjene smjera, kako bi se osigurala pobjeda vlastitom timu. S obzirom na kratko regatno polje, svaka greška je izrazito primjetna, stoga je potrebna visoka koncentracija i fokus tijekom cijelog natjecanja.
Tim JK Horizonta, koji je sudjelovao na drugoj regati ovog tipa, pokazao je izvanrednu borbu i želju tijekom dva dana jedrenja na Jarunu. Unatoč izazovnim uvjetima s čestim prekidima i promjenama vjetra, ostvarili su 14 pobjeda i četiri poraza, što im je donijelo visoko treće mjesto u ukupnom poretku. Njihov broj pobjeda bio je jednak kao i drugoplasiranom timu iz Crikvenice. Ukupno je na regati sudjelovalo 10 ekipa iz cijele Hrvatske.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti