Godišnja skupština i dodjela priznanja Udruge 'Gastro Poreč' za 2012. godinu

Lokalno
03.02.2013 11:55
D. Požarić
1
1
Udruga koju čine zaposleni u ugostiteljstvu i turizmu održala je prekjučer svoj radno-svečani skup u prostorijama nekadašnjeg restorana "Galija", mjestu na kojem su se  školovali mnogi porečki gastronomi.
O stanju u udruzi, planovima i ostvarenim ciljevima u protekloj godini govorio je predsjednik Mirko Marić koji je kao najveći problem u radu udruge naveo nedostatak prostorija u kojima bi se održavale aktivnosti poput edukacije mladih, nezaposlenih i osoba treće dobi, prekvalifikacije, gastro -tematske radionice za kuhare, konobare, slastičare, bariste, barmene, somelijere, recepcionere itd.) te u kojima bi se održavala stalna ili povremena izložba starih fotografija porečkih ugostitelja. U planu je, kaže Marić, i muzej turizma.
-Ako je turizam strateška djelatnost u Poreču i Hrvatskoj, tada bi ovakve udruge trebale  dobivati veću pozornost od svih gradskih i ostalih struktura koje se bave promocijom turizma, struke i grada. Dosta često kroz otškrinuta vrata pokušamo ući sa idejama, ali nam ih birokracija često zalupi, a ruku pruženu na suradnju pričepi.
Priznanja za doprinos razvoju struke dobili su: Marina Milohanović (slastičarka u Valamar Rubinu), Ivan Martić , Goran Radulović i Ratko Turković (kuhari Lagune Poreč), Robert Velenik (tajnik Udruženja obrtnika Poreč), Edi Brčić (somelijer u Riviera Adriji), Lara turković i Robert Pranjić (recepcioneri u Laguni Poreč), Damir Ikotić (barmen), Igor Višnjić (barist) te  Dean Gluhak (izrada dekoracija od voća i povrća - Riviera Adria).
Priznanje za životno djelo dobio je Đino Matošević (restoran Siesta Poreč), a priznanje za djelatnicu godine 2012. dobila je prvakinja Hrvatske u slastičarstvu Rafaela Mihatović (Valamar Rubin).
Foto: Gastro Poreč

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti