Društvo robota u porečkoj knjižnici na interaktivnoj radionici

Lokalno
23.05.2023 14:48
kb
Autor: Gradska knjižnica Poreč
U petak, 26. svibnja u 17 sati u Odjelu za djecu i mlade porečke knjižnice okupit će se zanimljivo društvo robota. Među njima će biti humanoidni robot s funkcijama umjetne inteligencije AlphaMini, roboti psi s umjetnom inteligencijom Puppy Go AI Dog i Robopet, robot Robotis Mini, robot pauk STEMI heksapod i robot Photon.
U suradnji s Društvom za robotiku Istra, Gradska knjižnica Poreč organizira novu radionicu u sklopu ciklusa "Petkom u pet". Na ovoj radionici će članovi Društva za robotiku Istra predstaviti svoje Društvo i EU projekt pod nazivom "Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni STEM - STEM udruga za popularni STEM", u kojem su aktivni partneri. Cilj ovih interaktivnih robotičkih igraonica je na vrlo zabavan i zanimljiv način približiti robotiku široj populaciji.
Polaznike očekuju uzbudljive robotrke na prstenac, borbe s robotima i još mnogo toga. No, ova radionica će također donijeti jedinstvenu priču - priču o razvoju i ulozi umjetne inteligencije u suvremenom životu i budućnosti.
Radionica je namijenjena svima starijima od 7 godina koji su zainteresirani za STEM programe. Budući da je broj polaznika ograničen, potrebno je najaviti dolazak na broj telefona 052 434 196.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti