BiH i Srbija vraćaju mjere: Jedni uvode policijski sat, drugi lockdown

Hrvatska i svijet
17.03.2021 10:52
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Brojevi novozaraženih koronavirusom posljednjih tjedana ponovno naglo rastu u BiH i Srbiji. Jučer je u BiH potvrđeno više od 1600 novih slučajeva zaraze, a tim se brojkama BiH vratila na stanje kakvo je bilo u prosincu 2020., kad je trajao drugi val epidemije. No najteže stanje je na području Sarajeva gdje je evidentirano više od 4700 aktivnih slučajeva.
Hercegovačko-neretvanska i Tuzlanska županija te Središnja Bosna su odlučili uvesti dodatna ograničenja kretanja u noćnim satima, pa je sada tako kretanje zabranjeno od 22 navečer do pet sati ujutro.
Srbija je jučer zabilježila novi skok brojki s više novozaraženih, umrlih i hospitaliziranih nego dan prije, uz troznamenkast broj oboljelih na intenzivnoj njezi.
U danu kad su srbijanska vlada i njezin Krizni stožer odlučili uvesti petodnevno zatvaranje zdravstvene vlasti prijavile su 5201 novi slučaj zaraze.
Podsjetimo, Srbija je, suočena s višednevnim porastom zaraza koronavirusom u jučer uvela privremeno petodnevno zatvaranje tijekom kojeg će raditi samo prehrambene trgovine, ljekarne i benzinske postaje, no stručnjaci tvrde da te mjere nisu dostatne. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti