Početna
Četvrtak, 3.Prosinca 2020 (08:40:01) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Koncert koji je dirnuo publiku: Ronald Braus ( bariton ) Hr i Alberto Frka ( glasovir) F - Bazilika, 18.kolovoza

Kultura, 21.08.2006.
(Izvor:POUP)
Koncert u Eufrazijani
Koncert u Eufrazijani

Koncert pijanistice Tamare Jurkić Sviben koji se u organizaciji Kulturnih djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Poreč trebao održati u petak, 18. kolovoza 2006. u Eufrazijevoj bazilici u Poreču, zbog osobnih razloga umjetnice nije se održao ali ga je zanimljivim i osebujnim nabojem na veliko zadovoljstvo već poznato zahtjevne publike u Eufrazijevoj Bazilici zamijenio glas proslavljenog hrvatskog baritona Robalda Brausa i Alberta Frke glasoviru .

Tehnički vrlo preciznom i vrhunskom interpretacijom osobito brzih stavaka Papandopulova «Scherza Fantastica» Alberto Frka ostvario je apsolutno virtuoznu izvedbu te pokazao istančan naboj za ovaj zahtjevni glazbeni komad kojega je jos u svojoj 10-toj godini svirao ispred samog Maestra Papandopula u Zagrebu. Oduševljena publika ispratila je čak dva puta gromoglasnim pljeskom dvojicu umjetnika koji su te večeri predstavili kompozicije ovogodišnjih slavljenika Mozarta i Schumanna. Koncert je započeo sa sjajnom izvedbom Ronalda Brausa - arija iz Čarobe frule, nakon toga slijedila je arija iz Figarovog pira, cilkus Schimanov te pastoralna pjesma «Boze daj mi snage» Ljuboslava Kuntarića. Na poziv više nego zadovoljne i dirnute publike uslijedila je izvedba pjesme Ivana Matetica Ronjgova «Moja zemlja « čije je stihove napisao Drago Gervais.

E.L.

Byron Motley, Domagoj Ralašić, Gaynel Hodge, Josipa Lisac, Klaus Paier, Ratko Zjaca i Tony Kofi neki su od glazbenika koji su ove godine upotpunili porečko jazz ljeto u lapidariju Zavičajnog muzeja u Poreču. Evo nekoliko fotografija umjetnika.

Fotografije

Adrian West
Byron Motley
Domagoj Ralašić
Gaynel Hodge
Josipa Lisac
Klaus Paier
Ratko Zjaca
Tony Kofi


Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina