Početna
Ponedjeljak, 26.Listopada 2020 (10:43:18) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Pentola Poreč
TXT reklame poslovni pokloni

Mario Santrač: Moji kolege su omalovaženi

Kultura, 16.08.2006.
(Izvor:Glas Istre)Link

POREČ - U znak solidarnosti prema kolegama slikarima, sudionicima ovogodišnjeg Ex temporea malog formata na rovinjskoj Grisiji, Mario Santrač iz Poreča odrekao se dodijeljene mu nagrade.

Na Ex temporeu malog formata s temom »Rovinj« sudjelovalo je čak 48 autora s radovima na slobodnu temu i kategoriju »Rovinj«, a žiri je jedino njemu dodijelio nagradu, i to drugu, dok ostali radovi nisu zadovoljili kriterije.

- Nemam se što žaliti, ali osjećam moralnu obvezu da nagradu ne preuzmem jer suosjećam s kolegama koji su na neki način omalovaženi. Ako već postoji fond nagrada, bilo bi korektno da ih žiri i dodijeli. Svatko je dao sve od sebe. Uostalom, cilj ovakve manifestacije je i stimulirati kreativnost i bavljenje umjetnošću. Ovakvi postupci sigurno tome ne pridonose. Među gotovo 50 autora bilo je onih koji se slikarstvom ozbiljno bave i za to su već dobili priznanja, nisu to ljudi koji izigravaju slikare, rekao nam je Santrač.

Dodao je da ne želi nikoga osuđivati, jer žiri ima svoje subjektivne razloge kojima se rukovodio u ocjenjivanju. Odricanjem od novčane nagrade želi upozoriti da će se, ako se ovakvo što ponovi, slikari prestati odazivati.

M. D.Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom