Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (00:55:37) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Mario Santrač: Moji kolege su omalovaženi

Kultura, 16.08.2006.
(Izvor:Glas Istre)Link

POREČ - U znak solidarnosti prema kolegama slikarima, sudionicima ovogodišnjeg Ex temporea malog formata na rovinjskoj Grisiji, Mario Santrač iz Poreča odrekao se dodijeljene mu nagrade.

Na Ex temporeu malog formata s temom »Rovinj« sudjelovalo je čak 48 autora s radovima na slobodnu temu i kategoriju »Rovinj«, a žiri je jedino njemu dodijelio nagradu, i to drugu, dok ostali radovi nisu zadovoljili kriterije.

- Nemam se što žaliti, ali osjećam moralnu obvezu da nagradu ne preuzmem jer suosjećam s kolegama koji su na neki način omalovaženi. Ako već postoji fond nagrada, bilo bi korektno da ih žiri i dodijeli. Svatko je dao sve od sebe. Uostalom, cilj ovakve manifestacije je i stimulirati kreativnost i bavljenje umjetnošću. Ovakvi postupci sigurno tome ne pridonose. Među gotovo 50 autora bilo je onih koji se slikarstvom ozbiljno bave i za to su već dobili priznanja, nisu to ljudi koji izigravaju slikare, rekao nam je Santrač.

Dodao je da ne želi nikoga osuđivati, jer žiri ima svoje subjektivne razloge kojima se rukovodio u ocjenjivanju. Odricanjem od novčane nagrade želi upozoriti da će se, ako se ovakvo što ponovi, slikari prestati odazivati.

M. D.Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč