Početna
Četvrtak, 22.Listopada 2020 (00:25:50) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Pentola Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Uigrano muziciranje i solistički trenuci

Kultura, 21.07.2006.
(Izvor:Glas Istre)Link

Pred mnogobrojnim ljubiteljima jazz glazbe preksinoć je u Lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine nastupio Rudy Linka Quartet iz SAD-a, koji čine gitarist Rudy Linka, tenor i saksofonist Nevio Zaninotto, kontrabasist Frantisek Uhlir te bubnjar Gabriele Centis.

Zanimljiv sastav predstavio se publici originalnim izborom naslova, od kojih možemo spomenuti »Beatrice«, »Rimini«, »What Does the Size Have to Do With It«, »There is no Greater Love«, »Just About Here« i druge, pokazavši sklad i umijeće u zajedničkom muziciranju. Sastav vodi odličan glazbenik Rudy Linka, rodom iz Praga gdje je diplomirao klasičnu gitaru, u Stockholmu skladanje, a od sredine 80-ih se usavršava u New Yorku gdje nastupa s renomiranim imenima jazz scene. Godine 1998. uvršten je među 10 najboljih gitarista. Uspio je ostvariti sintezu suvremenih američkih trendova s evropskim glazbenim kontekstom, gdje tematskoj intuiciji dodaje tipične jazz elemente, energiju i improvizaciju koja odlikuje zrele soliste.

I preksinoć je briljirao na gitari suverenom tehnikom, stvorivši jasne, kristalno čiste fraze velikog efekta te dojmljive improvizacijske trenutke. Teme skladbi samo su povod briljantnim izletima u nepredvidljivo, temelj virtuoznim nadgradnjama i improvizacijama što su i ostala trojica svirača vrlo uvjerljivo pokazala. Publici se veoma svidio kontrabas Frantiseka Uhliera kao i saksofon Nevia Zaninotta koji su svojim solističkim trenucima nosili mnoge dijelove skladbi prepoznatljivim tonom i pouzdanošću svirke.

Užitak je bio slušati njihovo uigrano muziciranje uravnoteženo u isticanju individualnosti i iznad svega jako dobre ritmičke usklađenosti.Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium