Početna
Srijeda, 21.Listopada 2020 (23:04:00) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Pentola Poreč
TXT reklame poslovni pokloni

Pero Kvrgić osvojio grand prix ˝Zlatnog lava˝

Kultura, 18.07.2006.
(Izvor:Foto: E. Džoni)

Umaški međunarodni festival komornog teatra "Zlatni lav" dodijelio je ovogodišnji grand prix glumcu Peri Kvrgiću i to je prvi put da je taj festival veliku nagradu dodijelio glumcu a ne predstavi.

Prigodnim programom te svečanom dodjelom nagrada večeras je u Parku Gradskog kazališta u Umagu zatvoren taj sedmi po redu međunarodni festival komornog teatra, u u sklopu kojeg je ove godine prikazano 14 kazališnih predstava u konkurenciji za nagrade te 50 predstava na gradskim ulicama i trgovima u programu "Garibaldi Stage".

Žiri, u sastavu Ivica Boban, predsjednica te Vera Zima i Damir Zlatar Frey, odlučio je da se grand prix festivala ove godine prvi put dodijeli jednom glumcu a ne predstavi. Velikan hrvatskog glumišta Pero Kvrgić nagrađen je za glumačko ostvarenje "gospodina Greena" u predstavi "U posjetu kod gospodina Greena" u izvedbi Planet Art Teatra iz Zagreba i režiji Aide Bukvić.

Publika je najboljom ocijenila predstavu "Tango" Edwarda Cluga u izvedbi Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora.

Žiri je dodijelio i četiri jednakovrijedne nagrade - HKD Teatru iz Rijeke za predstavu "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" Ive Brešana u režiji Larrya Zappie; Zagrebačkom kazalištu lutaka za predstavu "Čarobna frula" W.A. Mozarta u režiji Krešimira Dolenčića; koreografu Edwardu Clugu za autorski projekt "Tango" u izvedbi Baleta Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora te Prešernovom gledališču iz Kranja za "Drame princes" u režiji Ivice Buljana.

Poseban žiri jednoglasno je odlučio dodijeliti nagradu "Garibaldi Stagea" Mojci Malek za najcjelovitiji i najzanimljiviji nastup ovogodišnjeg programa.

Ovogodišnji Festival komornog teatra "Zlatni lav" održavao se u Umagu od 7. srpnja do danas, a u konkurenciji za nagrade su bile recentne predstave iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Srbije.

Fotografije sa zatvaranja "Zlatnog Lava" pogledajte u fotoalbumu kog je pripremio E. Džoni.

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom