Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (15:42:53) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

U Poreču i Taru održana besplatna denzitometrija - mjerenje mineralne gustoće kostiju

Zdravlje, 29.05.2006.
(Izvor:Grad Poreč)Link

U subotu, 27. svibnja u sklopu akcije „Liječite osteoporozu – spriječite prijelome“ održana je u Poreču i Taru besplatna denzitometrija – mjerenje mineralne gustoće kostiju uz pismeni nalaz liječnika specijalista i preporuku o prehrani i vježbama. Akciju su zajednički organizirali Grad Poreč, Gerontološki centar Poreč u osnivanju i Hrvatska liga protiv reumatizma Istarske županije.

Odaziv je bio vrlo velik u Poreču i u Taru. U Poreču je pregledano 80-tak, u Taru 70-tak osoba. Prostorije Mjesnog odbora Tar bile su pretijesne da prime sve zainteresirane koji su željeli poslušati zanimljivo i edukativno predavanje dr. Vlaste Urban Tripović, specijaliste reumatologa i fizijatra o osteoporozi i mjerama za njezinu prevenciju.

Ovakav veliki odaziv svjedoči o brizi naših sugrađanki i sugrađana za svoje zdravlje, ali i o potrebi za organiziranjem ovakvih akcija, s čime će se kontinuirano nastaviti. Nalazi denzitometrije su pokazali najveći broj osteopenija (blaži oblik osteoporoze), tek je nekoliko nalaza bilo sasvim uredno, a nekoliko ih je ukazalo na moguću osteoporozu te je liječenje potrebno nastaviti. Planirano je da se akcija ponovi u studenom 2006.g.Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina