Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (21:16:14) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Pjesnička večer uz stihove Tomislava, glazbu Gabriela i fotografije Jelene Milohanić

Kultura, 20.12.2021. (21:17)

Knjiga Svjetlokazi Tomislava Milohanića poziva na ulazak čitatelja u unutrašnjost njegove vlastite  duhovne kuće koju je autor sagradio razmišljajući o mladima, o budućoj generaciji koja će pomoću njegovih svjetlokaza uvijek moći u tom prostoru pronaći odmorište, ali i značenje već pomalo zaboravljenih, tradicijskih  riječi.

U šest ciklusa, toliko različitih začudnih i prostorija koje izlaskom kroz vrata na terasi dalje poziva na kretanje prema otvorenom prostoru, čineći okruženje proširenim dijelom te iste kuće čije granice tajanstveno prelaze u onovremeno Svjetlo koje vječno sjaji i privlači...", rekla je u petak, 17. prosinca, književnica Diana Rosandić Živković na predstavljanju novoobjavljene zbirke poezije "Svjetlokazi" Tomislava Milohanića u Gradskoj knjižnici Poreč.

Zbirka donosi šest ciklusa pjesama. Prvi od njih, na čakavskom narječju, odvest će vas u arkadijski svijet djetinjstva u vilinskoj Istri, dok se kroz pasiju umjetnikova stvaranja isprepliću zbilja i slutnja. Sonetni adventski vijenac, koji je pjesnik pomno stvarao, zavući će nas u autentični ambijent seoske idile i zaogrnuti ugođajem iščekivanja i blagosti. Kroz zabilježene posebne životne trenutke, ovaj istarski književnik, nanovo nam je darovao razlog da se okupimo i zajedno slavimo život opjevan pisanom riječju.

Lijepu pjesničku večer glazbenim je nastupom obogatio Gabriel Milohanić, a Jelena Milohanić prigodnom izložbom fotografija. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Histris - najveći Istrijan na roštilju!