Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (20:45:24) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Građani jači od našeg tužnog pravosuđa. U 24 sata skupili novac za kaznu volontera osuđenog jer je pomogao obitelji male Madine

Hrvatska, 20.12.2021. (07:47)
(Izvor:Telegram)Link
Ilustracija (Pixabay)
Ilustracija (Pixabay)

Hrvatski građani su u manje od 24 sata prikupili 60.000 kuna potrebnih za plaćanje prekršajne kazne dosuđene Draganu Umičeviću, volonteru koji je pravomoćno osuđen zbog pomaganja u traženju azila obitelji malene Madine Hussiny, izvijestili su iz organizacije Are You Syrious. Pritom ističu kako je 247 građana prikupilo ukupno 62.691,30 kuna što je dovoljno i da se pokriju sudski troškovi koji iznose 1300 kuna.

“Građani Hrvatske pokazali su da neće dopustiti da se kažnjava dobročinstvo, pogotovo dok pravi kriminalci dobivaju neusporedivo manje kazne ili šetaju slobodni. Uplaćeni iznosi kretali su se od 30 do 5000 kuna. Ponosni smo na sve poruke podrške koje dobivamo, a najviše na našeg volontera Dragana, koji je bio jedan od rijetkih koji su obitelji male Madine pružili ruku kada im je bilo najteže. Iako razočarani stanjem u našem pravosuđu, ne damo se zastrašiti i borimo se dalje”, poručili su iz udruge AYS.

Aktivist Dragan Umičević osuđen je zbog “pomaganja u ilegalnom prelasku granice” obitelji Hussiny. S obzirom da svojom mirovinom nije mogao pokriti kaznu i troškove suđenja, a volonter je udruge, iz Are You Syrious jučer su pozvali građane da mu pomognu. Pritom su naglasili kako će nastaviti pravnu bitku kako bi dokazali da Dragan nije kriv.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

 Mobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium