Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (21:59:28) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Tko zapravo pobjeđuje kad teenageri kockaju i klade se

Zdravlje, 11.12.2021. (10:31)
Tko zapravo pobjeđuje kad teenageri kockaju i klade se (Pixabay)
Tko zapravo pobjeđuje kad teenageri kockaju i klade se (Pixabay)

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u Srednjoj školi Mate Balote održani su interaktivno-edukativni roditeljski sastanci za roditelje učenika prvih i drugih razreda na temu prevencije kockanja i klađenja „Tko zapravo pobjeđuje“. Vodile su ih psihologinje Petra Andrić iz SŠ Mate Balote Poreč i Sandra Milotti Ašpan, psihologinja i psihoterapeutkinja iz Zdravog grada Poreč.

Temeljno polazište organiziranja takvog sastanka je povećanje problema kockanja i klađenja i kod srednjoškolske populacije. Roditelje je važno uključiti u program prevencije iz više razloga, s jedne strane da bi se detaljnije upoznali s preventivnim programom i temom u koju će biti uključena njihova djeca tijekom sljedećeg polugodišta.

S druge strane, radi senzibilizacije roditelja s obzirom da se o problemima kockanja u mladih vrlo malo govori, a problem je zapravo prilično raširen i ozbiljan.

I najzad, važno je zato jer je uloga roditelja i obitelji od iznimne važnosti u prevenciji svakog ovisničkog ponašanja, pa tako i kod ovisnosti mladih o kockanju i klađenju.

U tom smislu važno je podizati razinu informiranosti i znanja roditelja, kako bi lakše prepoznali rizike koji ukazuju na moguću ovisnost njihove djece o kockanju i klađenju te kako bi znali ispravno postupati. (Zdravi grad Poreč)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina