Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (00:19:15) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti u Baloti

SŠ Mate Balote Poreč, 10.12.2021. (13:44)

U „Mjesecu borbe protiv ovisnosti“, koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca, Srednja škole Mate Balote već tradicionalno sudjeluje s nizom aktivnosti i bogatim programom. Koordinatorica. školska psihologinja Petra Andrić, u suradnji sa Zdravim gradom svake godine čini program sve sadržajnim i bogatijim. Ovo su godine za učenike prvih i drugih razreda održane edukativno-interaktivne radionice s ciljem razvijanja vještina potrebnih za odgovorno ponašanje i razvijanje kritičkog razmišljanja.

Radionice s učenicima prvih razreda bile su usmjerene na rizična ponašanja i posljedice koje one imaju na obrazovanje te daljnji profesionalni razvoj i odrastanje. Dok se s drugim razredima razgovaralo o posljedicama uzimanja lijekova i drugih sredstava ovisnosti po mentalno zdravlje, koje je u ovo „pandemijsko“ vrijeme posebno ugroženo.

Na Vijeću učenika razgovaralo se o trenutnim životnim izazovima i izborima koji su karakteristični za srednjoškolce s naglaskom na povećanu pojavnost kockanja i klađenja kod srednjoškolaca, kao i problem dostupnosti tih štetnih sadržaja.

Također su učenici pripremili dvije tematske radijske emisije. Emisiju na temu ovisnosti snimili su Antonio Jukić, Nikol Šoš, Sena Ahmetović i Nora Klobas. Emisiju koja govori o pojavnosti kockanja i klađenja snimili su učenici Frano Lukenda i Noel Smoljkić. Serijal emisija bit će emitirana na Radio Centru.

Naš višegodišnji vanjski suradnik, djelatnik MUP-a Alexandar Šerović, od 23 do 25. studenoga za sve je prve razrede održao predavanje na temu Zakonske posljedice konzumacija droga .

Ciljevi ovakvih aktivnosti jesu postizanje više razine znanja i svijesti kod učenika o štetnosti (posljedice po zdravlje) i kažnjivosti svih vrsta ovisnosti, upoznavanje učenika s kazneno-pravnim odredbama, odgovornošću te specifičnostima vezanim uz adolescentsku dob i odrastanje te problematiku ovisnosti, kao i približavanje policije i njenog rada učenicima. U konačnici kao bi osnažili naše učenike da se odupru stranputicama odrastanja i stasaju u zdrave odgovorne mlade ljude.

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji