Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (21:48:39) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

U nepuna dva sata 8.432 prijave za energetsku obnovu kuća

Hrvatska, 09.12.2021. (09:38)
Ilustracija (interregeurope.eu)
Ilustracija (interregeurope.eu)

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost jučer je pokrenuo prijave za energetsku obnovu obiteljskih kuća. U samo dva sata prijavu za sufinanciranje za neke od mjera energetske obnove podnijela su 8.432 građana.

Kako je ranije najavljeno, Fond je zbog očekivanog velikog interesa osigurao dodatna sredstva te ukupan budžet za provedbu ovog javnog poziva iznosi 390 milijuna kuna. Zaprimljene prijave bit će obrađivane redoslijedom zaprimanja, dok god bude dostupnih sredstava. 

Programom je predviđeno sufinanciranje cjelovite energetske obnove, vanjske ovojnice i stolarije, ali i financiranje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije.

Cilj ovog poziva je povećanje broja energetski obnovljenih obiteljskih kuća u Republici Hrvatskoj što će rezultirati uštedom energije i smanjenjem emisije CO2, a sve kao dio ostvarenja strateških ciljeva smanjenja potrošnje energije u zgradarstvu.

Smanjenje potrošnje energije u energetski obnovljenim kućama podrazumijeva smanjenje mjesečnih troškova za energente, uz ukupno poboljšanje kvalitete života. Nadalje, planiranje i provedba ovih aktivnosti podrazumijeva i angažman lokalnih tvrtki i stručnjaka odnosno potiče gospodarsku aktivnost, te povećava tržišnu vrijednost obnovljenih nekretnina. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji