Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (20:07:49) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Brisanje plovila iz Upisnika za one koji ne plaćaju naknadu za sigurnost plovidbe

Hrvatska, 09.12.2021. (09:28)
Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i ove će godine provesti postupak brisanja jahti i brodica po službenoj dužnosti, i to 15. prosinca 2021. godine.

Na internetskoj stranici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, na Elektroničkoj oglasnoj ploči upisnika brodova, objavljen je popis imena i/ili oznaka svih jahti i brodica upisanih u postojeći upisnik za koje ovo Ministarstvo nema evidentiranu uplatu za 2019. i 2020. godinu.

Početni popis objavljen je u kolovozu ove godine i uredno ažuriran na tjednoj bazi prema zaprimanju uplata. S obzirom na određeni broj uplata koje nisu plaćene prema zadanim podacima za plaćanje naknade za sigurnost plovidbe i zaštitu mora od onečišćenja, postoji mogućnost da će se i za takve jahte i brodice provesti postupak brisanja po službenoj dužnosti. U takvoj situaciji potrebno je dostaviti dokaz o plaćanju. Ako vlasnik podnese zahtjev za upis tako brisane jahte ili brodice, mora proći proceduru prvog upisa koji uključuje i obavljanje tehničkog pregleda.

Jahte i brodice koje imaju evidentirane hipoteke i založna prava brisat će se protekom tri mjeseca od dostavljene obavijesti prema vjerovnicima koje su im već i upućene.

Broj brodica i jahti koje će se ovim postupkom obrisati iz Upisnika brodova je 8551. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Pogrebne usluge Silentium