Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (00:47:09) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Plava Vjesnikova vrpca pulskim pomorskim policajcima

Hrvatska, 08.12.2021. (08:14)
Pomorski policajci Marko Jakšić i Boris Sabadoš (Foto: PU istarska)
Pomorski policajci Marko Jakšić i Boris Sabadoš (Foto: PU istarska)

U Opatiji je održana svečanost dodjele 57. Plave vrpce Vjesnika, tradicionalnom priznanju koje se pomorcima dodjeljuje za hrabrost i spašavanje ljudskih života na moru. Ove godine je za nagradu bilo nominirano osam spasilačkih poduhvata, tri u pojedinačnoj i pet u momčadskoj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji Plavu vrpcu Vjesnika osvojio je pomorac Marko Rakuljić koji je od utapanja u hladnoj rijeci Nederrijn u Nizozemskoj spasio mladića koji je pao s mosta u rijeku, dok su u momčadskoj konkurenciji nagradu osvojili Davor Perušina i Damir Mršić koji su kod obale Brazila spasili trojicu ribara čija je ribarica potonula, te su se osam sati borili s valovitim morem.

U momčadskoj kategoriji bila je nominirana i posada Postaje pomorske i aerodromske policije Pula-Pola - zapovjednik policijskog plovila Emil Maružin, upravitelj stroja Marko Jakšić i mornar Boris Sabadoš.

Pomorski policajci bili su nominirani za spašavanje posade s goruće ribarice u Savudrijskoj vali 14. listopada ove godine. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina