Po?etna
Nedjelja, 16.Siječnja 2022 (20:16:27) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Valfresco
Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Nova manifestacija za blagdane: Ususret Božiću u Kašteliru

Poreština, 04.12.2021. (10:15)
Ilustracija (Pixabay)
Ilustracija (Pixabay)

Napisala: Kristina Flegar

Iako zbog epidemiološke situacije popularne Kuće Djeda Mraza ove godine neće biti, Kaštelirci ne odustaju od obilježavanja nadolazećih blagdana, pa makar i u skromnijem obliku. Na inicijativu mladih mještana, Općina i udruga „Mladi za sve“ zajedno su pripremili novu manifestaciju „Ususret Božiću Kaštelir – Labinci“, o kojoj je općinske vijećnike na preksinoćnjoj sjednici izvijestio načelnik Đulijano Petrović. Program će, naravno, ostvarivati u skladu s najnovijim propisanim mjerama.

Podjela poklona djeci iz vrtića i škole predviđena je 18. prosinca na otvorenom, u parku iza mjesne crkve. U 15 sati će početi priredba u organizaciji škole i s nastupom vokalne etno skupine Nigrignanum, a očekuje se i dolazak Djeda Mraza. Od 19 sati do ponoći na istom je mjestu najavljeno druženje uz glazbu Act Positive Dua, a na Badnjak (24. prosinca) od 22.30, nakon polnoćke, uz Tedija Grubicu. Ukoliko se situacija s pandemijom pogorša ili padne kiša, ovi se događaji neće održati, a mališani će dobiti poklone u školi.

Na Placu oko ladonje već je postavljen adventski vijenac koji su mladi sami ispleli. Prvu su svijeću upalili župnik, ministranti i polaznici vjeronauka, a svaku od sljedeće tri će nakon nedjeljnih misa, oko podneva, upaliti druga skupina mještana. Ove nedjelje će to biti predstavnici lokalnih sportskih klubova, sljedeće Dobrovoljno vatrogasno društvo „Grom“, a 19. prosinca članovi udruge umirovljenika. Nakon paljenja svijeća zamišljeno je i malo druženje ispred crve, u duhu zajedništva i dobrih božićnih osjećaja. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina