Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (07:53:31) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

TOŠ Bernardo Parentin: Predavanje na temu prevencije ovisnosti i nasilja na Internetu

Poreština, 03.12.2021. (07:39)
Predavanje za djecu u TOŠ Bernardo Parentin
Predavanje za djecu u TOŠ Bernardo Parentin

U Talijanskoj osnovnoj školi Bernardo Parentin u ponedjeljak je u okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti (MBO) realiziran program usmjeren prevenciji ovisnosti i nasilja putem Interneta za sve učenike viših razreda škole. Gošća predavačica bila je dugogodišnja suradnica porečkih škola i timova za zdravlje, Alica Rosić Jakupović iz Odsjeka za prevenciju policijske uprave istarske.

Pažnju učenika zaokupila je tema cyberbullyinga. Današnje generacije djece i mladih sve više vremena provode na internetu, najčešće pritom ne raspoznajući pouzdane od nepouzdanih izvora informacija, zbog čega su nerijetko izložena neprimjerenim sadržajima, uključujući i nasilje.

Zato su djeca na predavanju upoznata s rizicima i značajem zaštite od opasnosti koje vrebaju putem Interneta, o važnosti odgovornog pretraživanja Interneta te odgovornog upravljanja vlastitim podacima. Poseban naglasak u radu s djecom bio je na čuvanju osobnih podataka i kritičkom promišljanju i odlučivanju prije nego svoje osobne podatke učine široko dostupnima. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Histris - najveći Istrijan na roštilju!