Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (09:11:41) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Predstavnici 154. brigade Hrvatske vojske na prijemu kod župana

Istra, 02.12.2021. (14:52)
Predstavnici udruga proizašlih iz 154. brigade HV-a na prijemu kod župana
Predstavnici udruga proizašlih iz 154. brigade HV-a na prijemu kod župana

Povodom 30-godišnjice formiranja 154. brigade Hrvatske vojske koju su popunjavali vojni obveznici iz Pazina, Poreča, Umaga i Buzeta, istarski župan Boris Miletić priredio je danas prijem za predstavnike triju udruga proizašlih iz 154. brigade. To su: Mato Gavrić i Alen Belišće iz Umaga, osip Šiklić, Livio Lanča, Denis Beletić i Nazario Šestan iz Pazina te Miro Sošić, Ante Restović i Milorad Knezoci iz Poreča.

Miletić je prigodno spomenuo doprinos 154. brigade HV-a procesu stvaranja moderne i slobodne hrvatske države, podsjetivši kako je 2016. godine Brigadi dodijeljeno najveće županijsko priznanje - Grb Istarske županije.

- Ponosni smo na vaš ratni put, kao i na onaj 119. brigade HV-a, koji je bio čist i bez mrlja. Ne smijemo zaboraviti da se za slobodu koju danas imamo trebalo izboriti oružjem i zato ju nikad ne smijemo uzimati zdravo za gotovo te o tome moramo učiti naše mlade. Iako na našem području nije bilo ratnih sukoba, Istra je dala svoj veliki doprinos u vidu odaziva na ratišta diljem Hrvatske, a posebno u prihvaćanju izbjeglica i prognanika. Stoga, i ovom prilikom želim istaknuti da je odaziv na mobilizaciju u Istri bio najviši u Hrvatskoj, poručio je istarski župan.

Ove subote u Pazinu će se održati svečanost povodom obilježavanja 30. obljetnice 154. brigade Hrvatske vojske. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra