Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (09:17:31) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

U Labinu o važnosti revitalizacije istarske željeznice

Istra, 30.11.2021. (16:49)
U Labinu o važnosti revitalizacije istarske željeznice
U Labinu o važnosti revitalizacije istarske željeznice
U drugom dijelu današnje konferencije „Inicijativa za revitalizaciju željezničkog prometa u Istarskoj županiji“ održanoj u Labinu moglo se čuti nekoliko zanimljivih prezentacija. Opis stanja istarskih željeznica, osvrt na sektor željezničkog putničkog i teretnog prometa, mogućnosti za modernizaciju infrastrukture, te poticaj na raspravu što je potrebno i moguće učiniti da se stanje poboljša, dali su povjesničar Andrej Bader; voditelj katedre na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu izv. prof. dr. sc. Borna Abramović te izvršni direktor Steiermarkbahn und Bus GmbH & Steiermarkbahn Transport und Logistik GmbH Gerhard Harer.

Uslijedila je panel rasprava posvećena daljnjem produbljivanju teme i svih pozitivnih aspekata revitalizacije, ali i poteškoća iznesenih u uvodnom dijelu. Analizirano je s kakvim se preprekama i problemima susreću uključeni i zainteresirani dionici iz javnog i privatnog sektora, te je potaknut razgovor o dobrim praksama i primjerima iz okruženja, o planovima za revitalizaciju i razvoj željeznice koja bi trebala biti u službi, gospodarstva i turizma Istre, kao i povezanosti željezničkog sustava.

Budućnost željeznice u Istarskoj županiji, te njezin opstanak i razvoj, uvjetovan je među ostalim i direktnim povezivanjem s hrvatskim prugama i uključenjem u slovenski, odnosno europski željeznički sustav, a sve s ciljem postizanja interoperabilnosti, tj. sposobnosti željezničkog sustava za siguran i neprekinut željeznički promet, kao i razine učinkovitosti koje treba odrediti prema zahtjevima korisnika.Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore