Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (08:35:36) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Anonimna skupina građana traži pojašnjenja Studije prostora Peškere

Poreština, 30.11.2021. (10:44)
Anonimna skupina građana traži pojašnjenja Studije prostora Peškere
Anonimna skupina građana traži pojašnjenja Studije prostora Peškere

Grad Poreč je 2. studenog ove godine pokrenuo javnu raspravu na temu Studije prostora, odnosno koncepcije oblikovanja i uređenja na prostoru Peškere, kojom želi prikupiti mišljenja građana prije početka postupka izrade i donošenja prostornog plana.

Studiju su gradskim vijećnicima, ustanovama, većim vlasnicima, stručnim odborima i službama predstavili izrađivači iz Studija 3LHD d.o.o. iz Zagreba.

Parentiumu se u međuvremenu javila anonimna inicijativa građana „Naša Peškera” sa tvrdnjom da su njeni članovi na adrese gradonačelnika Lorisa Peršurića i pročelnika UO za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damiru Hrvatinu uputili dopis u kojem su tražili dodatna pojašnjenja u vezu Studije prostora. Oddgovor navodno nisu dobili, kao što ni mi nismo dobili njihov odgovor na pitanje mogu li nam se barem neki članovi skupine građana predstaviti, kako bismo s njima mogli porazgovarati.

U gradskoj upravi kažu da sva javna savjetovanja jednako funkcioniraju, da se odgovori na pitanja i sugestije šalju po dovršetku savjetovanja i dodatno se javno objavljuju svi komentari i odgovori.

-Drago nam je da je tema Peškere zainteresirala naše sugrađane i kroz javno savjetovanje stalno pristižu komentari. Kako smo najavili, kao i uvijek do sada, Izvješće sa svim pristiglim prijedlozima i primjedbama bit će javno objavljeno i dostupno svima po dovršetku javnog savjetovanja. Nakon održavanja ovog savjetovanja, sukladno utvrđenim prijedlozima i sugestijama, utvrdit će se i potreba za izradom dodatnih pripremnih radova, rekli su nam u gradskoj upravi i pozvali zainteresirane da do 3. prosinca ove godine svoje komentare dostave Upravnom odjelu za prostorno planiranje i zaštitu okoliša na adresu peskera@porec.hr ili putem pisarnice Grada Poreča. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji