Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (21:09:25) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Neuređeno dvorište iza robne kuće Riva u Poreču

Poreština, 29.11.2021. (19:17)
Neuređena parcela u samom središtu grada
Neuređena parcela u samom središtu grada

Napisala: K. Flegar
Snimio: D. Požarić

Vijećnik Andrea Crevato (IDS) na posljednjem se aktualnom satu osvrnuo na neuređeno dvorište, odnosno zemljanu površinu u privatnom vlasništvu, iza robne kuće Riva. Pitao je na koji bi način Grad Poreč, prema svojoj odluci o komunalnom redu, mogao utjecati na uređenje ovog prostora koji zajedno s tamošnjim objektima narušava sliku tog dijela centra Poreča.

- Upravo su takvi napušteni objekti meta vandala. Radi lakog pristupa svatko može u njih nesmetano ulaziti, uništavati i za sobom ostavljati otpad. Najveću opasnost predstavljaju krovni elementi koji sadrže azbest ili eternit, štetnu prašinu koja može uzrokovati rak. S obzirom da se spomenuta lokacija nalazi u neposrednoj blizini vrtića i autobusnog kolodvora, smatram kako je saniranje i uklanjanje azbesta neophodno za dobrobit svih naših građana i posjetitelja, zaključio je Crevato.

Gradonačelnik Loris Peršurić je potvrdio da je u Grad stiglo više inicijativa i zahtjeva za uređenje tog dijela grada. Istaknuo je da je spomenuti teren u privatnom vlasništvu te da su u više navrata tamo uputili redare kako bi riješili problem. Složio se s ocjenom vijećnika, prihvatio njegovu inicijativu te najavio da će nadležne službe vlasniku poslati požurnicu i pozvati ga da uredi svoj posjed.

Fotografije

Napušteni objekti česta meta vandala
Krov sadrži štetnu prašinu koja može uzrokovati rak
Peršurić: Vlasniku ćemo poslati požurnicu i pozvati ga da uredi svoj posjed


Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom