Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (21:31:57) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Svjetsko zlato Barbare Matić među kandidatima za trenutak godine svjetskog juda

Sport, 29.11.2021. (08:33)
Barbara Matić, svjetska prvakinja na postolju (2021)
Barbara Matić, svjetska prvakinja na postolju (2021)

Pet velikih trenutaka u judaškoj 2021. godini prikaz su najvećih postignuća na svjetskoj judo sceni. Među tih pet trenutaka, Međunarodna judo federacija uvrstila je i povijesno zlato Barbare Matić (do 70 kg) na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2021 godine.

- Ugodno sam iznenađena i sretna. Ponosna sam jer je moje svjetsko zlato među nominacijama, a vidjeti u kakvom sam društvu dodatni mi je poticaj za daljnji rad. Kad sam vidjela video nominacije prisjetila sam se tog posebnog dana u mom životu. Puno ljudi reklo je da su im ponovno zasuzile oči i da su slavili kao i tog dana – rekla je zadovoljno Barbara Matić.

Uz Barbarino zlato, među nominiranima za trenutak godine su i prvo timsko zlato na Olimpijskim igrama (Francuska), kao i tri trenutka koji pokazuju zašto je judo više od sporta. Prijateljstvo Slovenke Tine Trstenjak i Francuskinje Clarisse Agbegnenou, koje se pokazalo nakon finala Olimpijskih igara (do 63 kg), kada je Francuskinja podigla Trstenjak i pokazala koliko ju cijeni.

Tu je i prijateljski zagrljaj najboljih prijatelja, Francuza Cyrillea Mareta i Josepha Tehreca nakon polufinala Grand Slama Pariz te podizanje i nošenje ozlijeđene sunarodnjakinje Wakaba Tomite od strane Sarah Asahine nakon finala Svjetskog prvenstva, koje je oduševilo cijeli svijet.

- Judo svakog dana pokazuje koliko je predivan. Iznimno sam ponosan što je Barbarino zlato, prezentaciju svega onog što smo radili 20 godina u hrvatskom judu i JK Pujanke, među nominiranima za trenutak godine svjetskog juda. Ujedno je to i obveza da nastavimo još jače u novom olimpijskom ciklusu i na Igrama u Parizu 2024. godine – rekao je Vladimir Preradović, trener Barbare Matić. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium