Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (21:34:55) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Flego traži dodatnu pomoć Europske komisije za ublažavanje rasta cijene energije

EU, 25.11.2021. (16:41)
Valter Flego (arhiva)
Valter Flego (arhiva)

STRASBOURG – „Četvrti val pandemije, suočavanje s posljedicama klimatskih promjena i divljanje cijene energenata - to je trenutak u kojem živimo i naša svakodnevica“, istaknuo je eurozastupnik Valter Flego na sinoćnjoj raspravi o stanju energetske unije.

- I prije ovog divljanja cijena energenata, oko 30 milijuna Europljana živjelo je u energetskom siromaštvu. To je 7 puta više od broja stanovnika zemlje članice iz koje ja dolazim – Hrvatske. Kao da to nije dovoljno, suočeni smo i s nikad većom inflacijom, koja ruši konkurentnost našem gospodarstvu i otežava kupovnu moć svim hrvatskim građanima.

- Apsolutno pozdravljam paket mjera koji je Komisija nedavno donijela, ali pozivam vas da uložite još napora i da zajedno s državama članicama predložite dodatne mjere, instrumente i programe. Nemojte stati s programima pomoći građanima i gospodarstvu, na ovome što ste do sada napravili. Dajte sve od sebe kako bi i građani i gospodarstvo lakše preživjeli ovu tešku zimu koja nam se sprema, zaključio je Flego.

Europska povjerenica za energetiku Kadri Simson naglasila je da nas „povećanje cijena podsjeća da smo i dalje ovisni o fosilnim gorivima te da se trebamo okrenuti i metanu i prirodnom plinu. Vjerujemo da će rasti energetska učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije u cijeloj EU, a pojačat ćemo i udio vodika na energetskom tržištu. Moramo više ulagati u istraživanja i inovacije, jer mislim da je ulaganje u tom segmentu čak na nižoj razini nego 2010. Nadamo se da će ulaganja u čistu energiju okrenuti taj trend, što je u ciljevima za 2030. godinu“, zaključila je Simson. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina