Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (21:17:42) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Likovna radionica i izložba "Portuni-vrata"

Kultura, 20.11.2021. (09:52)

Proteklih je nekoliko vikenda u galeriji Likovne udruge Agata u Novigradu pod mentorstvom prof. Suzane Bertok održana likovna radionica na temu „Portuni i vrata iz Istre”. Okupilo se desetak članova Agate, upravo onoliko koliko je zbog epidemioloških uvjeta bilo moguće.

Bilo je portuna i starih vrata iz cijele Istre, od Labina, Pazina, Buzeta i Momjana pa do Novigrada, Kaštelira, Poreča i Vodnjana.

S obzirom na to da se radilo o posljednjoj izložbi članova Agate u prostoru koji, nažalost, ide u najam, tema izložbe ima i poseban smisao, naglasila je predsjednica udruge Slavica Oplanić u svom pozdravnom govoru autorima.

-Ova se vrata za nas zatvaraju, ali nadamo se da će Grad prepoznati našu vrijednost i doprinos te da će se za nas otvoriti neka nova, možda i bolja vrata, rekla je Oplanić.

Mentorica Suzana Bertok izrazila je zadovoljstvo rezultatima koje su polaznici dostigli uporabom samo tri boje (ultramarin, tri vrste smeđe i bijela). Svi portuni vjerovatno nose i neku skrivenu priču, a svaki autor je obrazložio zašto je odabrao baš taj portun i gdje se on nalazi.

Na izložbi sudjeluju: Slavica Oplanić, Dunja Mazić, Karlo Bonačić, Maria Klarić, Mariza Dobrivojević , Laura Ćurko, Slavica Ezgeta, Zlata Katana Martić, Lidija Rubeša, Vera Duganđžić, Nevenka Kocijančić i Ester Diklić. Bit će otvorena do 30. studenog 2021., a može se pogledati svakodnevno od 10 do 12 sati uz pridržavanje epidemioloških mjera. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra