Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (21:39:49) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Sena Ahmetović druga na natječaju Passaparola u sklopu FLITA-a, Festivala talijanske književnosti

SŠ Mate Balote Poreč, 11.11.2021. (08:59)
Sena Ahmetović
Sena Ahmetović

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula od 18. do 21. listopada održano je treće izdanje FLIT-a, Festivala talijanske književnosti (Festival della Letteratura italiana) namijenjenog mladima koji se organizira s ciljem poticanja čitanja talijanskih autora.

Bogat festivalski program bio je podijeljen u više cjelina. Tako je u sklopu festivala, za učenike osnovnih i srednjih škola, održan i natječaj Passaparola, čija je tema bila recenzija jednog pročitanog djela talijanskog pisca. Učenica SŠ Mate Balote Sena Ahmetović osvojila je drugo mjesto za svoju preporuku romana Ja se ne bojim (Io non ho paura) Niccolòa Ammanitija.

Dio programa 3. FLIT-a u godini obilježavanja lika i djela Dantea Alighierija posvećen je tom velikom pjesniku, a budući festival slavi čitanje i čitatelje, uz razne programe uživo i online, bio je upućen poziv i svim profesorima, stručnim suradnicima i ravnateljima da se okušaju u čitanju naglas najznačajnijih stihova iz Danteove Božanstvene komedije. Knjižničarka SŠ Mate Balote Mihaela Peruško prihvatila je izazov i pročitala odabrane stihove iz Danteovog Pakla na hrvatskom i talijanskom jeziku. Cijela snimka sa svim kućnim video-uradcima profesora, pod nazivom “Profesorski put u Pakao” („Quando i prof vanno all'Inferno“), dostupna je na Youtubeu.

U obilježavanje 700. godišnjice smrti tog talijanskog genija uključila se svojim doprinosom i grupa učenika 4. razreda opće gimnazije izradivši impresivan plakat ovog velikana koji je postavljen u središnjem holu škole na inauguraciji Mjeseca hrvatske knjige. Za kraj spomenimo i slogan Godine čitanja: Čitajmo da ne ostanemo bez riječi! (dp)

Fotografije

https://www.youtube.com/v/VDcDtY9I9ao


Mobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium