Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (00:46:01) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Lara Stranić i Paolo Bilić osvojili prvo mjesto na Zavičajnom kvizu Krasna zemljo - Meraviglioso paese

SŠ Mate Balote Poreč, 10.11.2021. (07:43)
Lara Stranić i Paolo Bilić sa profesorom Vladimirom Torbicom
Lara Stranić i Paolo Bilić sa profesorom Vladimirom Torbicom

11. Zavičajni kviz Krasna zemljo – Meraviglioso paese održan je u petak, 5. studenog. Nažalost, zbog epidemiološke situacije organiziran je online, zbog čega učenici nisu, kako je bilo uobičajeno, terenskim radom mogli potvrditi stečeno znanje nego se kvizom provjeravalo samo teorijsko znanje o povijesti, tradiciji, običajima i spomenicima Istre.

U takvoj provjeri znanja učenici IV. razreda opće gimnazije Paolo Bilić i Lara Stranić pokazali su izvrsno znanje te sa 100% točnih odgovora u najkraćem vremenu, osvojili prvo mjesto u konkurenciji srednjih škola Istarske županije.

Čestitamo im na postignutom uspjehu te donosimo njihova promišljanja o natjecanju.

Paolo Bilić - Sudjelovanje na 11. zavičajnom kvizu bilo je zanimljivo zbog toga što naučimo nešto o povijesti našega kraja. Također, kviz je bio poprilično lagan te smo ga bez većih poteškoća riješili. Ponosan sam na naš uspjeh. Zahvaljujem profesoru Torbici na ponavljanju koje je uvelike pridonijelo rezultatu.

Lara Stranić- Sudjelovanje na 11. Istarskom zavičajnom kvizu Krasna zemljo - Meraviglioso paese za mene je posebna čast. Zahvalna sam profesoru Torbici na ukazanom povjerenju da predstavljam našu školu. Veseli me jer mi se pružila prilika pročitati literaturu o povijesti zavičaja i saznati mnogo stvari koje do tada nisam imala prilike naučiti. Također, kako volim izazove poput ovog, zadovoljna sam jer smo Paolo i ja pokazali da smo ravnopravna konkurencija istarskim srednjoškolcima u poznavanju činjenica iz povijesti i kulture zavičaja. Žalim jedino zbog toga što se natjecanje odvijalo online, pa nismo bili u mogućnosti upoznati ostale natjecatelje i družiti se s njima. Nakon što smo završili s rješavanjem ispita, znala sam da će rezultat biti dobar jer smo s lakoćom savladali sve zadatke, no ( ipak sam nestrpljivo iščekivala konačne rezultate. Ponosna sam na naš uspjeh!Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6