Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (00:35:21) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Sonja Rajko iz Višnjana dobitnica HEP-ove nagrade "Imam žicu"

SŠ Mate Balote Poreč, 29.10.2021. (06:57)

Ove godine među dobitnicima HEP-ove nagrade IMAM ŽICU! je i učenica Srednje škole Mate Balote Sonja Rajko, koja je na državnom natjecanju iz matematike u svibnju ostvarila odličan rezultat zauzevši visoko drugo mjesto, te je tim povodom pozvana na preuzimanje nagrade 22. studenog u sjedište HEP-a u Zagrebu. Dodijelit će se 40 nagrada u iznosu od 3000 kn, a valja istaknuti da je Sonja, u srednjoškolskoj kategoriji, i jedina dobitnica iz Istarske županije.

Ova vrijedna i samozatajna mlada djevojka iz Višnjana odlična je učenica, a osim što s lakoćom rješava matematiku, uspješna je sportašica - bavi se karateom, s kojim također postiže izvrsne rezultate. Čestitke Sonji i njenoj mentorici Đurđici Bonaci.

Najdugovječniji društveno odgovorni projekt u Republici Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem je HEP-ova nagrada IMAM ŽICU! Tim priznanjem Hrvatska elektroprivreda od 1995. godine financijski nagrađuje učenike osnovnih i srednjih škola koji na državnim natjecanjima iz matematike, fizike i elektrotehnike ostvare najbolje rezultate. Kako je HEP tvrtka koja primarno ovisi o znanjima i vještinama iz područja tehničkih i prirodoslovnih znanosti ustanovljenjem nagrade odlučili su na simboličan način skrenuti pozornost na problem pada popularnosti tih predmeta kod učenika te one najtalentiranije i najvrjednije učenike dodatno potaknuti na napredak u tim područjima. Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina