Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (21:26:40) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Uskoro se otvara Centar za posjetitelje „La mula de Parenzo“ na Trgu slobode

Iz Grada Poreča, 27.10.2021. (09:16)

Prijavom na natječaj LAGUR-a „Istarski švoj“, u 2020. godini Grad Poreč ostvario je financiranje od ukupno 731.725,00 kuna za projekt „Promocija ribarske tradicije Poreča – opremanje Centra za posjetitelje „La mula de Parenzo“ na Trgu slobode.

Podsjetimo, stručni tim, u kojem su predstavnici Grada Poreča, Zavičajnog muzeja Poreštine, gradska Turistička zajednica, Pučko otvoreno učilište te posredno i konzervatori, odlučio je da se projekt La mula de Parenzo, uz već ranije dogovoreno postavljanje spomenika, dodatno obogati i „butigom“, odnosno, centrom za posjetitelje koji bi kroz glazbu, moderne tehnologije, proizvode i opremu ispričao priču o La muli de Parenzo, opjevanoj legendi Poreča.

Nekadašnji prostor „Glasa Istre“, a budući Centar za posjetitelje danas je obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić u društvu Seana Poropata iz dizajnerskog studija Sonda.

Cilj centra će biti da na temeljima i motivima istoimene pjesme prikaže razvoj porečkog gospodarstva i ribarstva u desetljećima oko nastanka pjesme, kao i društveno-političke prilike. Posebna pozornost obratit će se na obradu tematike porečke peškere, ribarstva i marikulture, a sve na način koji će povijesno zanimljive činjenice interpretirati na suvremen način svojstven modernom konzumentu.

- Drago mi je da ovo realiziramo zahvaljujući bespovratnim EU sredstvima, i da su u cijeli proces uključene lokalne kreativne snage. Oni upravo stvaraju sadržaje koji će pričati priču o bogatoj povijesti našega grada, našoj urbanoj legendi i neslužbenoj himni. Vjerujem da je sljedeće godine idući korak da svi skupa odaberemo spomenik za La mula de Parenzo i tako realiziramo želju našeg dragog sugrađana Drage Orlića, rekao je gradonačelnik, dodavši da se nada da će se građanima Centar svidjeti. (grad poreč)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium