Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (20:40:34) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Poreč ponovno finalist u svim kategorijama u izboru "Najbolji grad"

Iz Grada Poreča, 22.10.2021. (08:55)

Na jučerašnjoj dodjeli nagrada "Najboljim gradovima Hrvatske" u Novom Vinodoslkom, proglašeni su najbolji mali, srednji i veliki gradovi u kategorijama gospodarstvo, demografija i obrazovanje, te kvaliteta života, a Poreč je i ove godine bio jedan od rijetkih finalista u svim kategorijama.

- Jedan smo od malobrojnih gradova koji je od samog početka ovog izbora finalist u svim kategorijama, a da smo i dvije godine za redom osvojili smo titulu najboljeg grada za kvalitetu života. Raduje me da se nalazimo među finalistima, ali je ovo priznanje prije svega svima Porečankama i Porečanima, jer svi na svoj način sudjeluju u stvaranju boljeg grada za sve nas na čemu im od srca zahvaljujem, kazao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Izbor za najbolje gradove u Hrvatskoj, natjecanje je koje već četiri godine zajednički provode Jutarnji list, agencija Ipsos, te specijalizirani portal gradonačelnik.hr. O veličini istraživanja i vrednovanja podataka o gradovima svjedoči podatak da je u, najprestižnijoj, kategoriji najboljih gradova po kvaliteti života u pripadajući izračun uključeno čak 26 kriterija.

Oni su, među ostalim, prosječni dohodak po stanovniku, udio izdvajanja za zaštitu okoliša u proračunu, udio izdvajanja za subvencioniranje cijene prijevoza u proračunu i indeks starenja stanovništva. – Za svaki od pokazatelja izračunat je indeks prema metodologiji koja je detaljno objašnjena u Uredbi o indeksu razvijenosti Vlade RH – ističu autori istraživanja s portala gradonačelnik.hr.

Ove godine dodijeljena je titula najboljem gradu u povlačenju novaca iz EU fondova, te za najveći napredak, a ostaju otvorene još nominacije za nagrade za kategoriju Smart i Eco City, koje su ove godine odvojene u zaseban izbor, a za koju je natječaj otvoren do 25. listopada. (Grad Poreč)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium