Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (00:34:04) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Plaža Materada Sjever do kraja godine sa sanitarnim čvorom, novim igralima i stijenom za penjanje

Iz Grada Poreča, 21.10.2021. (10:12)

Krenulo je uređenje jedne od najatraktivnijih i najposjećenijih plaža Poreštine – dio plaže Materada Sjever, javljaju iz Grada.

Trenutno je iskopan postojeći potporni zid radi sanacije, izvedeni su kanali za dovod struje i vode te su pripremljene površine za izradu platoa sa sportskim spravama, a dovršetak radova očekujem se krajem godine.

U investiciju se uključila i Turistička zajednica Grada Poreča, koja će financirati izgradnju sanitarnog čvora. Već je ranije, za uređenje plaže novim sadržajima, Grad Poreč prijavom na javni poziv, ostvario sufinanciranje projekta od 400 tisuća bespovratnih kuna od Ministarstva turizma i sporta.

Na kupalištu se formiraju tri zone sekundarnog sunčališta na pijesku, i ona se nalaze uz samu pješačku stazu, uz plažu. Sunčališta su razlomljena i prilagođena postojećem drveću na lokaciji, a unutar određenih lomova postavit će se klupe orijentirane prema moru.

Prema istoku zone, uz grill, igralište za odbojku na pijesku te fitness na otvorenom, uredit će se dječje igralište na pijesku s novim igralima, u koju će biti uklopljeno postojeće klupe za dojilje i igrala prilagođena djeci s posebnim potrebama. Postavit će se i stijena za penjanje.

Stalci za bicikle postavit će se uz pješačku stazu uz plažu na početku i na kraju zone kupališta, koševi će biti raspoređeni po cijeloj zoni, dok će se u sredini postaviti pametna klupa. Na dijelovima iznad dječjeg pješčanika, iznad dijela dječjeg igrališta te iznad dijela sekundarnih sunčališta postavit će se zaštitna sunčana jedra.

Grad je do sada uredio desetak gradskih plaža u što je uloženo više oko 20 milijuna kuna, a radovi na Meteradi Sjever ostvareni su u dogovoru s lokalnim Mjesnim odborom Veli Maj. (Grad Poreč)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom