Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (22:00:39) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Grad Poreč uručio nove subvencije za kupnju stanova

Iz Grada Poreča, 21.10.2021. (08:52)

Nakon što su odluke o subvencioniranju kupovine stanova lani uručene za 16 obitelji s područja Grada Poreča, jučer je odluka o subvencioniranju kupnje stana uručena za novih 10 obitelji.

Odluke je potpisao gradonačelnik Loris Peršurić i odmah su uručene korisnicima subvencija, na prigodnom primanju u foajeu Pučkog otvorenog učilišta.

- Među prvim smo gradovima u Hrvatskoj koji smo se odlučili na ovakav način subvencioniranja, prilikom same kupnje. Potreba je puno i na ovaj smo način najbrže i najefikasnije željeli pomoći građanima u stjecanju stana. Interesa ima, što pokazuje da je program pogođen i planirat ćemo sredstva i ubuduće, sukladno mogućnostima, da nastavimo s ovim programom., rekao je gradonačelnik okupljenima na potpisivanju.

Kako je podsjetio, ovo je treći program subvencioniranja koji Grad provodi. Pritom je napomenuo kako pokušaj programa gradnje POS stanova APN-a, od prije par godina nije bio poticajan za korisnike, ali i za sam gradski proračun, te je grad krenuo u svoj model subvencioniranja.

Kako je napomenuto tijekom predaje ugovora, ova vrsta pomoći ne isključuje prijavu na državne subvencije, te kandidati, ukoliko imaju uvjete mogu ostvariti i dodatne pomoći.

Podnositelji su mogli podnijeti zahtjev za subvencioniranje kupnje samo jednog stana. Javni je poziv bio objavljen 2020. godine u veljači, a rok za prijavu bio je produžen zbog izbijanja epidemije.

U ovogodišnjem proračunu Grada Poreča za ovo subvencioniranje osigurano je nešto više milijun kuna. (Grad Poreč)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6