Po?etna
Subota, 4.Prosinca 2021 (15:18:27) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Poreč: U Zagrebačkoj ulici uskoro parklet

Iz Grada Poreča, 17.10.2021. (09:57)
Budući parklet u Zagrebačkoj ulici
Budući parklet u Zagrebačkoj ulici

Nakon zatvaranja Zagrebačke ulice za promet uz radionice, predavanja, prikazivanje filmova, diskusije i anketiranje građana u sklopu projekta Living streets, na red je došlo i uređenje najavljenog parkleta u Zagrebačkoj ulici. Radi se o improviziranoj zelenoj površini koja se s pločnika širi na kolnik, zauzimajući nekoliko parkirališnih mjesta, stvarajući time više prostora za pješake namijenjenog druženju na svima dostupnoj javnoj površini.

Kroz projekt Living streets se sustavnim i dugoročnim malim transformacijama gradskih ulica i prostora često zagušenih prometom i automobilima, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci, nastoji ukazati na važnost javnog prostora u urbanim sredinama te poticati smanjenje upotrebe osobnih vozila. Time će se direktno utjecati na smanjenje negativnih utjecaja po zdravlje ljudi, npr. smanjenje emisije plinova.

Gradu Poreču je za provedbu projekta Living streets odobreno nešto više od 150.000 kuna bespovratnih sredstava. Partneri na projektu su gradsko poduzeće Parentium i Udruga Zona za poboljšanje kvalitete življenja. (Grad Poreč/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom