Po?etna
Petak, 3.Prosinca 2021 (21:02:24) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Akcija „Grota”: Policija prekinula heroinski krijumčarski kanal

Crna kronika, 17.10.2021. (09:43)
Foto: PNUSKOK
Foto: PNUSKOK

Ovih je dana završeno višemjesečno kriminalističko istraživanje koje je za posljedicu imalo razbijanje međunarodnog krijumčarskog kanala heroina i amfetamina na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine, izvijestila je policija na jučerašnjoj pressici na kojoj su rezultate predstavili voditelj Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka Božo Barbarić, vođa grupe Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka Goran Rebić i voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske Dino Hajdarević.

'Akcija operativnog imena Grota započela je u studenom prošle godine i obuhvatila je 12 osoba, među kojima devet hrvatskih državljana i troje državljana BiH. Policija ih sumnjiči da su krijumčarili drogu iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Foto: PNUSKOK
Foto: PNUSKOK

Švercalo se teretnim i osobnim vozilima preko kopnenih graničnih prijelaza HR i BiH, a krijumčari su u Hrvatsku ulazili koristeći fiktivna pozivna pisma za poslovne sastanke ili su kao razlog ulaska u Hrvatsku navodili tranzit.

Ukupno je pronađeno i oduzeto 19.433 grama heroina, 1.778 grama amfetamina, oko 1.000 grama marihuane, 28 grama ecstasya i 4 grama kokaina, vage, oko milijun kuna za koje se pretpostavlja da potječu od preprodaje droge i drugo.

-Fokus istarske policije bio je da kroz uličnu redukciju obuhvatimo više krajnjih kupaca koji bi nas doveli do srednjih i viših preprodavača droge s područja Istre, pa smo tako obuhvatili više osoba, od kojih su neke već procesuirane, dok se nad drugima još provodi kriminalističko istraživanje, rekao je voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Dino Hajdarević i pojasnio kako je policija ovom akcijom presjekla distribuciju droge do Pule, Labina, Poreča i Rovinja.

Uhićeno je 11 osoba, dok je jedna u bijegu. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore