Po?etna
Petak, 3.Prosinca 2021 (19:36:32) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Porečki osnovci u obilasku lokalnih poduzetnika

Iz Grada Poreča, 15.10.2021. (10:01)

Četrdesetak učenika Osnovne škole Poreč posjetilo je krojačicu, brijača, ključara, poljoprivredno gospodarstvo i snimatelja na nekoliko lokacija po gradu u sklopu edukativnog obilaska „Đir po poduzetnom Poreču“ .

Djeca su naučila kako krojačica šije hlače, kako brijač uređuje frizure i brade, kako ključar izrađuje ključeve, koliko vremena poljoprivrednik provede u proizvodnji do prodaje svojih proizvoda na tržnici te kako snimatelj izrađuje filmove. Cilj edukacije je upoznavanje djece s pojmovima poduzetnik/ca i poduzetništvo, kao i stjecanje novih spoznaja o vještinama, znanjima i potrebnim sposobnostima poduzetnika.

U realizaciju ove aktivnosti uključili su se Krojački obrt „Kata“, Brijački obrt „Hajduk“, Ključarski obrt „Ključevi Đuranec“, OPG Bartolić te „TOP VIDEO“, obrt za video produkciju i marketing.

Djeca su za kraj na poklon dobila i slikovnicu koja uči o poduzetništvu „Ja sam mali poduzetnik“, čiji je cilj potaknuti poduzetničko promišljanje od malih nogu.

Ovaj obilazak jedna je od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2021. (Grad Poreč/ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra