Po?etna
Utorak, 26.Listopada 2021 (07:27:35) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

Predstavom Vla-Vla-Vlajland Cabaret nastavlja se kazališni program Zlatnog zuba

Kultura, 12.10.2021. (09:15)

Sutrašnjom izvedbom predstave Vla-Vla-Vlajland Cabaret u 18 i 20 sati nastavlja se 14. Zlatni zub, festival komedije i smijeha, koji se održava do 3. studenog.

Režiju Vla-Vla-Vlajland Cabaret Teatra Moruzgve potpisuje Ivan Leo Lemo, a glavnu ulogu igra Ecija Ojdanić, a kazališni kritičari poput Tomislava Čadeža, navode da je ovo jedna od najboljih suradnji Ecije Ojdanić i Ivana Lea Leme, koji su već posjetili porečko kazalište s nagrađivanom predstavom Brodolomke.

Ovogodišnja predstava prati čistačicu Vlajnu narodnu feministkinju i heroinu koju je sudbina odvela u Njemačku. Na toj avanturi nije joj sasvim jednostavno jer Vlajna je puna predrasuda što je dovodi u različite kulturološke sukobe.

U srijedu, 20. listopada u 20 sati, održat će se predstava Savršeni partner u produkciji Teatra Gavran.

Radnja prati mladu poslovnu ženu Tinu koja je nezadovoljna svojim dugogodišnjim partnerom te se javlja na natječaj znanstvenice Barbare koja je konstruirala savršenog muškarca androida o kakvom sanja svaka žena. Kako izgleda odnos suvremene žene i “savršenog muškarca”? Odgovore donose Ana Vilenica, Sven Jakir i Kristina Krepela u predstavi Savršeni partner.

U četvrtak, 28. listopada u 20 sati, u Istarskoj sabornici, Nika Ivančić donosi monodramu u režiji Edvina Liverića Cabaret Valeska. Monodrama Cabaret Valeska poigrava se elementima dramskog i plesnog teatra, te cabareta. Izvedbom se dočarava život i djelo Valeske Gert, nekoć slavne glumice, plesačice i svojevrsne pionirke performansa. Nika Ivančić plesom, pjesmom i glumom uranja u atmosferu cabareta prošlog stoljeća, a dramski tekst predstavlja nam život ove umjetnice na eksplozivan i nekonvencionalan način – upravo onako kako ga je i živjela.

U srijedu, 3. studenog u 20 sati, 14. Zlatni zub zatvorit će Josipa Anković i Josip Ledina u autorskoj predstavi produkcije Teatra Exit pod prigodnim nazivom Fešta. Prisjećajući se svojih ljubavnih početaka Josipa i Josip vode nas kroz kratku povijest svojeg odnosa, prepunog uspona i padova. Pričajući svoju priču upadaju u najrazličitije, ali vrlo prepoznatljive zamke zajedničkog života, no onu najveću zamku postavit će jedno drugome upravo pred nama. Ismijavajući naše ljubavne, bračne i rodne odnose Fešta rastvara brojne stereotipe kojih često nismo ni svjesni, ali svoju kritičku oštricu usmjerava i na društvo koje jedino priznaje zakon braće i kumova.

Zbog ograničenog broja posjetitelja ulaznice je moguće isključivo kupiti na internetskom rezervacijskom sustavu (www.rezervacije-poup.hr) ili na blagajni Učilišta.

Zlatni zub, festival komedije i smijeha, održava se uz potporu Grada Poreča, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije, Turističke zajednice grada Poreča, Valamara Riviere. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji