Po?etna
Utorak, 26.Listopada 2021 (06:57:26) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

Županijski vijećnici obišli ŽCGO Kaštijun: U srijedu tematska sjednica o načinu zbrinjavanja otpada

Istra, 11.10.2021. (15:18)

Vijećnice i vijećnici novog saziva Skupštine Istarske županije, na čelu s predsjednicom Sandrom Ćakić Kuhar i zamjenikom župana Tulio Demetlikom, obišli su danas Županijski centar za gospodarenje otpadom.

Bila je to prilika da iz prve ruke saznaju sve o novom sustavu gospodarenja otpadom, kao i da obiđu samo postrojenje gdje su im direktor Fabio Giacometti i suradnici pojasnili kako Centar funkcionira.

Podsjetimo, 2018. godine u pogon je pušten ŽCGO Kaštijun po uzoru na najrazvijenije europske zemlje u kojima postoji više od 400 sustava s istom tehnologijom obrade otpada, no unatoč tome zadnjih godina građani i ekološke udruge javno žale na način rada postrojenja: od nedovoljnosg razdvajanja otpada do neugodnog mirisa koji se širi okolnim naseljima Puljštine.

Ovo je drugi put da vijećnici Skupštine obilaze Centar jer su to učinili i vijećnici prethodnog saziva.

Napomenimo i da je za srijedu sazvana tematska sjednica županijske Skupštine te će biti govora upravo o Sustavu gospodarenja otpadom na području Istarske županije s posebnim naglaskom na rad Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun. (ls/iž)Mobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč