Po?etna
Utorak, 26.Listopada 2021 (07:04:38) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

Pobjednici Plava Laguna 5150 Triatlona su domaći Željka Šaban Miličić i Vinko Vrebac

Sport, 11.10.2021. (09:15)
Utrka se sastoji od 1.5 km plivanja, 40 km bicikliranja i 10 km trčanja
Utrka se sastoji od 1.5 km plivanja, 40 km bicikliranja i 10 km trčanja

Pobjednici Plava Laguna 5150 Triatlona Poreč na kojoj je jučer u Poreču i Funtani sudjelovalo 400 natjecatelja su Željka Šaban Miličić (pro) i Vinko Vrebac iz Triatlon Kluba Swibir.

Vinko Vrebac je utrku koja se sastoji od 1.5 km plivanja, 40 km bicikliranja i 10 km trčanja, završio u 2 sata i 6 minuta ispred drugoplasiranog Talijana Alessandra Fagherazzia. Željka Šaban Miličić bila je, kao i na Triatlonu 2019. godine, najuspješnija u ženskoj konkurenciji i utrku završila za 2 sata i 11 minuta. Najbolja rekreativka bila je Poljakinja Alicja Pyszka – Bazan, ispred Talijanke Ludovice Rossi, koja je izjavila kako je utrka bila teška, posebice s obzirom na snažan vjetar koji se posebno osjećao na dionici plivanja.

Utrka se sastoji od 1.5 km plivanja, 40 km bicikliranja i 10 km trčanja
Željka Šaban Miličić

Utrka je započela ispred hotela Parentium, dionicom plivanja koju je otežavao snažan vjetar, zatim se nastavila ispred hotela Molindrio, od kuda je krenula biciklistička trasa sve do Funtane i natrag te završila trčanjem od Molindria preko Plave Lagune, sve do carinskog gata u centru Poreča i natrag.

Nakon utrke Željka Šaban Miličić je naglasila da je zadovoljna što se nakon ozlijede leđa vratila u formu.

– U ovoj utrci dala sam sve od sebe i sretna sam jer se moj trud isplatio. U utrci je definitivno pobijedila "glava", jer sam Poljakinju, koja je vodila u plivanju i biciklu, "stisnula" u prvih pet kilometara trčanja te sam je pretekla u samom centru Poreča, nakon čega sam zadržala prednost, izjavila je Šaban Miličević.

– Sretan sam i ponosan prvim mjestom. Bilo mi je dosta teško pratiti koliko sam bolji od konkurencije, s obzirom na to da su većinom bili strani trkači koje ne poznajem dobro, no rezultat svakako veseli, izjavio je Vinko Vrebac.

Utrka se sastoji od 1.5 km plivanja, 40 km bicikliranja i 10 km trčanja
Vinko Vrebac

Direktor utrke Goran Vrus najavio je da su u sljedećoj godini pred njima još veći izazovi te da nakon ove, za sam Triatlon imaju veće planove.

Reportaže s Triatlona bit će emitirane na 40 kanala u 168 država i velikim dosegom diljem svijeta, dok će on line distribucija reportaža doseći ukupno 856 milijuna korisnika, posebice s naglaskom na naša glavna emitivna tržišta. Ukupno milijun natjecatelja godišnje natječe se pod brendom Ironman, dok web stranica Ironman.com ima godišnje gotovo 32 milijuna posjeta..

Događanje podržavaju Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Grada Poreča, Općina Funtana, TZ Općine Funtana, TZ Istarske županije i privatni sponzori. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina