Po?etna
Petak, 28.Siječnja 2022 (22:56:16) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Kreće rekonstrukcija stare škole – najvažniji ovogodišnji projekt Općine Funtana

Poreština, 01.10.2021. (19:56)
Stara škola u Funtani
Stara škola u Funtani

Napisala i snimila Kristina Flegar

U Funtani će uskoro započeti dugo očekivana rekonstrukcija stare škole za javnu i društvenu namjenu. Radi se o najznačajnijem ovogodišnjem projektu financiranom iz općinskog proračuna i vrijednom, u ovom dijelu, približno 2,9 milijuna kuna (bez PDV-a). Općinski načelnik Mladen Grgeta jučer je potpisao ugovor s odabranim izvođačem radova – građevinskom tvrtkom Vladimir Gortan d.d. iz Pazina.

Stara škola u Funtani
Stara škola u Funtani

- Radovi će započeti za 15 do 20 dana, rok za njihov dovršetak je godinu dana, ali izvođači smatraju da bi mogli sve napraviti do početka sezone. U ovoj fazi ćemo u potpunosti urediti prvi kat s radnim prostorima za općinsku upravu i komunalno poduzeće Puntica. Prizemlje će zasad biti ostvareno do takozvane „roh bau“ razine i kompletirano u idućim fazama, kao i potkrovlje koje u ovom trenutku ne diramo, objasnio je načelnik Grgeta.

Projekt rekonstrukcije stare škole u nastavku uključuje uređenje dvorane za sportske aktivnosti i rekreaciju te druge prostorije za potrebe mladih i svih drugih mještana općine Funtana te lokalnih udruga. U potkrovlju su predviđeni prostor za arhivu i sala za sastanke, odnosno učionica. Zgrada će biti opremljena i liftom. U staroj školi kakvu sada vidimo sinoć je vjerojatno posljednji put održana sjednica Općinskog vijeća čiji će se članovi u narednom razdoblju ponovno sastajati u Galeriji „Zgor murve“.Mobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore