Po?etna
Četvrtak, 28.Listopada 2021 (08:59:34) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Novih 230 kvadrata za jasličke grupe u Novigradu

Istra, 28.09.2021. (21:44)

Svečanošću u Novigradu danas je simbolično otvoreno 230 kvadrata prostora dograđenog uz sjeverozapadni dio zgrade dječjih vrtića Tičići i Girasole/Suncokret, a za potrebe dviju jasličkih skupina.

U novom prostoru su dvije jedinice za dnevni boravak djece, svaka površine 60 kvadrata, sukladno pedagoškim standardima. Uređena je i garderoba, prostor za njegu djece sa sanitarnim uređajima i trijažu, nova prostorija praonice i glačaonice te dijelom natkrivena terasa.

Prizemna dogradnja vrijedna 2,7 milijuna kuna krenula je početkom svibnja. Radove je izveo Junior P. d.o.o. iz Novigrada. Autorica arhitektonskog rješenja i glavnog projekta je Karla Sučić iz novigradskog N.O.V.I.N.G.-a. Talijanska Unija je sufinancirala proširenje s 525 tisuća kuna.

Okupljenima su se obratili gradonačelnik Novigrada Anteo Milos, predsjednik Talijanske unije Maurizio Tremul te ravnateljice oba vrtića Mirjana Andrilović i Arianna Doz. Milos je istaknuo kako je dogradnjom omogućeno da se sva djeca koja ispunjavaju uvjete upišu i smjeste u vrtiće, čime je kvalitetno riješena važna potreba djece i njihovih roditelja.

Tičiće pohađa 120 djece, od čega je njih 54-ero u jaslicama, podijeljeno u četiri jasličke grupe. Suncokret/Girasole broji 70 mališana, od čega je 25 u jaslicama, raspoređeno u dvije jasličke skupine.

S predstavnicima Unije je, kako se navodi u priopćenju za medije, danas bilo govora i o gradnji nove Talijanske osnovne škole u Novigradu, za što se traže izvori financiranja. (dm)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno