Po?etna
Četvrtak, 28.Listopada 2021 (09:25:54) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Ovog tjedna u POUP-u: Započinje Tjedan cjeloživotnog učenja

Kultura, 27.09.2021. (14:29)

Turizam u Poreču – izbor dokumentarnih zapisa

Danas u 19 sati održat će se projekcija dokumentarnih zapisa "Turizam u Poreču". Ulaz je besplatan.

Zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja posjetitelja za sva događanja u organizaciji POUP-a obavezno je pravovremeno rezervirati mjesta za pojedini događaj na: rezervacije@poup.hr.

Kino

U porečkom će se kinu u četvrtak, petak i subotu u 18 sati prikazivati sinkronizirani film Petar Zecimir: Skok u avanturu, dok će se u 20 sati prikazivani novi film o Jamesu Bondu, Za smrt nema vremena.

Izložba maketa: Richard Peršić / Svijet u malom, od tradicionalnog do modernog

U Maloj galeriji je otvorena izložba Kluba Maketara Pule i njihovog voditelja Richarda Peršića "Svijet u malom, od tradicionalnog do modernog"

Izložba je otvorena do 3. listopada svakog dana od 10 do 12 sati te od 16 do 20 sati.

Udruga Klub Maketara Pule 2004. osnovana je 2004 god. Udruga se bavi tehničkim znanjem, prenošenjem toga znanja na djecu i omladinu. Maketa je statički prikaz ( najčešće umanjen, iako postoje makete i u prirodnoj veličini ), nekog objekta, vozila ili sl. Njihova osnovna namjena jest prikazati odnos veličine i izgleda objekta čiju su maketu načinili.

Predsjednik udruge je dipl.ing. Richard Peršić koji se od osnivanja udruge 2004.god. do sada zalagao za razvoj udruge i prisustvovanjem na takmičenjima i izložbama diljem Hrvatske i Slovenije. Osvojio je niz priznanja i 39 medalji za svoje radove.

Izložba: A-8020 Graz / Četrnaest umjetnika ovoga grada

U galeriji Zuccato otvorena je izložba "A-8020 Graz / Četrnaest umjetnika ovoga grada" kojim će se predstaviti Kulturna udruga Štajerske svojim fotografijima.

Izložba je otvorena do 12. listopada svakog dana od 10 do 12 sati te od 16 do 20 sati.

Kulturna udruga Štajerske organizirala je 1996. godine izložbu četrnaest umjetničkih viđenja iz Graza kako bi predstavila suvremeni presjek lokalnog kreativnog stvaralaštva. Naslov izložbe u popratnom katalogu glasio je: A-8010 Graz. 14 umjetnika ovoga grada.

Sada, dvadeset i pet godina kasnije, ponovno daju opći pregleda trenutnog umjetničkog stvaralaštva kako bi se stekao uvid u razvoj umjetničke scene u prošlih četvrt stoljeća.

A-8020 Graz / Četrnaest umjetnika ovoga grada, pokazuje radove iz područja slikarstva, fotografije, videa i instalacija. Izložba je zamišljena kao putujuća, kako bi Graz svoje umjetnike prvenstveno međunarodno pozicionirao. Predstavljanje ove izložbe u Hrvatskoj organizirano je u suradnji sa Austrijskim kulturnim forumom u Zagrebu.

Raspisan natječaj za izlaganja na 10. Photodistorziji

Photodistorzija X., multimedijalna bijenalna izložba fotografija, održat će se u Poreču od 11 do 30. studenog.

Photodistorzija je projekt koji svojim konceptualnim pristupom želi predstaviti fotografiju kao proizvod, medij i nezaobilazan oblik komunikacije. Projekt je zamišljen kao izložbeni postav fotografija i predstavljanje specifičnih procesa, manifestacija i primjene fotografija u raznim galerijskim prostorima.

Tema ovogodišnje izložbe je "Estetička pobuna: Ružno kao drugačije"

– Baš kao što „ružno“ u modernom i osobito postmodernom razumijevanju više nije negacija ili antiteza lijepome kao ideji - formi, već „ružno“ samo po sebi postaje svojevrsnom idejom koja daje legitimitet onom neskladnom, disproprocionalnom, asimetričnom krivom i iskrivljenom, tako se očekuje da radovi prijavljeni na natječaj Photodistorzije 2021. budu definirani na tragu ideje estetičke pobune - odmaka od ustaljenog kanona estetike i iznalaženje novih parametara estetičke prosudbe, stoji u riječima organizatora, Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Može se prijaviti serija fotografija (min. 3 fotografije iz serije, max. 15). Uz radove je poželjno priložiti kratak opis, tj. koncept rada / projekta (do 250 riječi). Format radova za izlaganje ograničen je na 100 cm. Natječaj je otvoren i za kratke filmove i videouratke. Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac, poslati biografiju, radeve u jpg-formatu. Prihvaćat će se prijave pristigle najkasnije do 17. listopada.

Tjedan cjeloživotnog učenja u Pučkom otvorenom učilištu Poreč

Tjedan cjeloživotnog učenja održat će se od 27. rujna do 5. listopada gdje će građani imati priliku na besplatnim interaktivnim predavanjima i radionicama doznati nešto više o fotografiji, novinama u poučavanju odraslih, oglašavanju na internetu i mekim vještinama u svakodnevnoj komunikaciji.

Povodom 15. Tjedna cjeloživotnog učenja građani će imati priliku na besplatnim interaktivnim predavanjima i radionicama doznati nešto više o fotografiji, novinama u poučavanju odraslih, oglašavanju na internetu i mekim vještinama u svakodnevnoj komunikaciji. Program možete pogledati ovdje.

Program osobosobljavanja računovodstveno – knjigovodstvenog referenta

Pučko otvoreno učilište Poreč upisuje polaznike u verificirani program osposobljavanja za računovodstveno – knjigovodstvenog referenta.

Nastava je usmjerena na praktični dio koji se izvodi putem specijaliziranog računovodstvenog softvera Synesis, knjiženjem poslovnih promjena zastupljenih u svakodnevnom poslovanju poduzeća, te popunjavanjem raznih obrazaca, prijava i izvještaja.

Teorijski dio nastave izvodi se redovnom nastavom putem prezentacija, uz priručnik koji se redovito ažurira.

Uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka vezanih za održavanje nastave, program započinje u utorak 5.10. 2021., a zainteresirani se mogu prijaviti online putem poveznice.

Nastava će se održavati utorkom od 17 do 20 sati te subotom od 9 do 14 sati.

Cijena programa je 4.300 kuna plativo u tri mjesečne rate. Uvjeti za upis su završena srednja škola i navršenih 18 godina. Za upis je potrebna svjedodžba srednje škole ili diploma, domovnica i rodni list.

Više informacija zatražite putem e-maila obrazovanje@poup.hr ili na broju telefona 052 887 216. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Cafe bar Soggiorno